„Етно кухня на колела“ и „Синьо лято“ с множество спектакли и забавления за децата

Вторият ден от Седмото издание на Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“ и Фестивала „Синьо лято“ бе изпълнен с множество спектакли и забавления за децата и цялото семейство в парк „Рибница“ в район „Северен“. Бяха представени традиционните закуски на турската, еврейска и татарската общност. Малки и големи имаха възможността да опитат различни кулинарни изкушения- традиционни еврейски бонбони от фурми, както и любимите на всички сладки „Ушите на Аман“. Някои малчугани хапнаха лакомството „чак-чак“ от татарската кухня и домашни пирожки.Гостите закусиха и с апетитни турски симидчета и поачи със сирене и маслинки.Не пропуснаха да вкусят и други турски специалитети по оригинални рецепти-крем-кадаиф , „калбурабастъ“ и баклавички. Театралната постановка “Музикалница” на Петя Недева зарадва най-малките. Представлението разказа на публиката за безкрайния Океан на Звуците, в който живеят многобройните потомци на два големи рода, сред които главният герой Додо Ресол- гмуркач – откривател на забравени тонове. Забавленията за децата продължиха с музикална работилница и танцова сесия. Някои от малчуганите взеха участие в Арт студио „Приключение“ на художничката Варвара Карнаух, която е от украински произход. Те изработиха глинени окарини и специални куклички. По-големите деца със своите татковци пък се състезаваха на поляната в парка в традиционната еврейска игра „Стрелба с лък“. Момичетата от Танцово студио […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Етно кухня на колела и Синьо лято - фестивал
Снимка: Фейсбук / Синьо лято

Вторият ден от Седмото издание на Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“ и Фестивала „Синьо лято“ бе изпълнен с множество спектакли и забавления за децата и цялото семейство в парк „Рибница“ в район „Северен“.

Бяха представени традиционните закуски на турската, еврейска и татарската общност. Малки и големи имаха възможността да опитат различни кулинарни изкушения- традиционни еврейски бонбони от фурми, както и любимите на всички сладки „Ушите на Аман“. Някои малчугани хапнаха лакомството „чак-чак“ от татарската кухня и домашни пирожки.Гостите закусиха и с апетитни турски симидчета и поачи със сирене и маслинки.Не пропуснаха да вкусят и други турски специалитети по оригинални рецепти-крем-кадаиф , „калбурабастъ“ и баклавички.

Театралната постановка “Музикалница” на Петя Недева зарадва най-малките. Представлението разказа на публиката за безкрайния Океан на Звуците, в който живеят многобройните потомци на два големи рода, сред които главният герой Додо Ресол- гмуркач – откривател на забравени тонове.

Забавленията за децата продължиха с музикална работилница и танцова сесия.

Някои от малчуганите взеха участие в Арт студио „Приключение“ на художничката Варвара Карнаух, която е от украински произход. Те изработиха глинени окарини и специални куклички.

По-големите деца със своите татковци пък се състезаваха на поляната в парка в традиционната еврейска игра „Стрелба с лък“.

Момичетата от Танцово студио „Милениум“ показаха множество красиви изпълнения.А ценителите на родния фолклор се насладиха на изпълненията на деца и младежи от ФТА „Дилянка“ с художествен ръководител Мария Кьосева.

Кулминацията във втория ден бе цирковият спектакъл на децата от Националната школа по атракционни изкуства. В трупата, чиито ръководител е Бойчо Костадинов, участваха и украински деца, които вече живеят със семействата си в България. Чудесните изпълнения на младите артисти очароваха малки и големи.

Концертът на деца таланти продължи по-късно с участието на Анна-Мария Гендова, която представи песните „Остани тази нощ“ на Мария Илиева и „У дома“ на Кичка Бодурова.

Късметлиите от публиката пък спечелиха тротинетки от “Chipolino” и часовници, осигурени от италианската общност със съдействието на г-н Давиде Кристиано.

Панаирът на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“, в рамките на който се провежда и Фестивалът за децата и семейството „Синьо лято“, са част от Културния календар на Пловдив и се осъществяват с финансовата подкрепа на Община Пловдив

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини