Експертен съвет решава за облекчаване на трафика в Пловдив

Стрелката само за ляв завой на кръстовището на бул. „Руски“ с ул. „Янко Сакъзов“ ще стане права – лява и в двете посоки. По същия начин ще се оптимизира движението по бул. „България“ при входа на пожарната до панаира. Това съобщи заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов след заседание на експертния съвет на общинската комисия по безопасност на движението. По искане на „Пътна полиция“ се реорганизира още едно кръстовище. От пътната лента на бул. „Васил Априлов“ за ляв завой към ул. „Данаил Николаев“ ще може да се продължава и направо към бул. „Шести септември“. Очакваният резултат след направените анализи е облекчаването на трафика по посочените пътни отсечки. Експертният съвет прие и предложението на район „Централен“ за ул. „Чардафон“, разположена между бул. „Марица-юг“ и ул. „Янко Сакъзов“. Под знаците В27 – „Забранени са престоят и паркирането“, ще се монтират табелки с часови диапазон – от 8:30 до 18 ч., така че в останалата част на денонощието живеещите в квартала да могат да ползват паркоместата. Забрана за престой и паркиране обаче ще бъде въведена на ул. „Асен Христофоров“, по която е пренасочено движението заради строителните дейности в район „Южен“. Спрелите коли допълнително затрудняват трафика, затова временно там ще бъдат поставени знаци В27. Решено […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Кръстовище на бул. Руски в Пловдив

Стрелката само за ляв завой на кръстовището на бул. „Руски“ с ул. „Янко Сакъзов“ ще стане права – лява и в двете посоки. По същия начин ще се оптимизира движението по бул. „България“ при входа на пожарната до панаира. Това съобщи заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов след заседание на експертния съвет на общинската комисия по безопасност на движението.

По искане на „Пътна полиция“ се реорганизира още едно кръстовище. От пътната лента на бул. „Васил Априлов“ за ляв завой към ул. „Данаил Николаев“ ще може да се продължава и направо към бул. „Шести септември“. Очакваният резултат след направените анализи е облекчаването на трафика по посочените пътни отсечки.

Експертният съвет прие и предложението на район „Централен“ за ул. „Чардафон“, разположена между бул. „Марица-юг“ и ул. „Янко Сакъзов“. Под знаците В27 – „Забранени са престоят и паркирането“, ще се монтират табелки с часови диапазон – от 8:30 до 18 ч., така че в останалата част на денонощието живеещите в квартала да могат да ползват паркоместата.

Забрана за престой и паркиране обаче ще бъде въведена на ул. „Асен Христофоров“, по която е пренасочено движението заради строителните дейности в район „Южен“. Спрелите коли допълнително затрудняват трафика, затова временно там ще бъдат поставени знаци В27.

Решено е също ул. „Лука Касъров“ в район „Централен“ да бъде отворена към „Младежка“ и булевард „Шести септември“. Това може да стане при наличие на финансов ресурс след приемането на бюджета.

Заместник-кметът Чонов коментира, че по възможност се приемат всички разумни предложения и от институции, и от граждани, с които да се облекчи трафикът и да се повиши безопасността на движението.

В съответствие с взетите от експертния съвет решения предстои да бъде поставена необходимата вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка,  допълни директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини