Еднопосочно ще се движат моторните превозни средства в още два пловдивски квартала

Еднопосочно ще се движат моторните превозни средства в още два пловдивски квартала. Това ще стане веднага, след като бъдат поставени необходимите пътни знаци, съобщиха от „Организация и контрол на транспорта“. Монтирането на стълбовете и знаците започна днес във вътрешните улици, разположени между бул. „Копривщица“, бул. „Шести септември“, ул. „Владивосток“ и ул. „Ясна поляна“. После екипът ще продължи работа в зоната между булевардите „Копривщица“, „Шести септември“, „Свобода“ и ул. „Владивосток“. Еднопосочността се въвежда в изпълнение на генералния план за организация на движението. Това е една от мерките за по-лесно придвижване по малките улици и осигуряване на повече места за паркиране. От общинското предприятие призовават шофьорите да карат колите си с повишено внимание, докато свикнат с новата организация. В началото на месеца еднопосочно движение беше въведено в карето между булевардите  „Васил Априлов“,  „Свобода“, „Копривщица“ и „Пещерско шосе“, напомнят от ОКТ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Знак за еднопосочно движение

Еднопосочно ще се движат моторните превозни средства в още два пловдивски квартала. Това ще стане веднага, след като бъдат поставени необходимите пътни знаци, съобщиха от „Организация и контрол на транспорта“.

Монтирането на стълбовете и знаците започна днес във вътрешните улици, разположени между бул. „Копривщица“, бул. „Шести септември“, ул. „Владивосток“ и ул. „Ясна поляна“. После екипът ще продължи работа в зоната между булевардите „Копривщица“, „Шести септември“, „Свобода“ и ул. „Владивосток“.

Еднопосочността се въвежда в изпълнение на генералния план за организация на движението. Това е една от мерките за по-лесно придвижване по малките улици и осигуряване на повече места за паркиране.

От общинското предприятие призовават шофьорите да карат колите си с повишено внимание, докато свикнат с новата организация. В началото на месеца еднопосочно движение беше въведено в карето между булевардите  „Васил Априлов“,  „Свобода“, „Копривщица“ и „Пещерско шосе“, напомнят от ОКТ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини