Избори 2024

Водещи новини

Сигнализират полицията за кражба на заграждения до автобусна спирка на ул. Владивосток

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Сигнализират полицията за откраднати заграждения до автобусна спирка на ул. Владивосток

Само час-два оцеляха преградните пана, възпиращи движението на автомобили от малка пътна отсечка без изход към ул. „Владивосток“. За това алармираха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Загражденията са били поставени по искане на живеещите на ул. „Чернишевски“ 17, които са заявили своите притеснения, че  малката тупикова улица покрай блока им се е превърнала в пряк път за колите към „Владивосток“.

„Направихме проверка на място. Установихме, че хората са прави. Само на метри има автобусна спирка и излизането от тупика към улицата – въпреки забраната и монтираните пътни знаци, е много опасно. Затова поставихме загражденията“, съобщи директорът на „Организация и контрол на транспорта Георги Стоилов.

Случката е от вторник, но тази сутрин е получен видеоклип, от който може да се установи нарушителят. Двете пана от заграждението не просто са преместени, но изобщо липсват.

„Всичко  по случая изпращаме на полицията. Възможно най-скоро отново възстановяваме загражденията“, каза Стоилов.

За случилото се веднага е уведомен заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов. Той коментира, че очаква виновникът да бъде установен и понесе своята отговорност. По думите му, най-доброто противодействие на вандалските прояви, сред които са и особено зачестилите  напоследък посегателства върху заслоните на автобусните спирки, е обществената непримиримост. „Ако някой стане свидетел на такава проява, незабавно да се обади на тел. 112“, призова Чонов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив