в Пловдив / Парламентарни избори 2022 / Еднаква електорална подкрепа от 19,9% са получили ГЕРБ -СДС и „Продължаваме промяната“ в община Сопот

Еднаква електорална подкрепа от 19,9% са получили ГЕРБ -СДС и „Продължаваме промяната“ в община Сопот

Еднаква електорална подкрепа от 19,9% са получили ГЕРБ -СДС и „Продължаваме промяната“ в община Сопот, съобщи за Дарик зам.-председателя на РИК 17 Иван Кърчев. От справката става ясно още, че […]

Еднаква електорална подкрепа от 19,9% са получили ГЕРБ -СДС и „Продължаваме промяната“ в община Сопот, съобщи за Дарик зам.-председателя на РИК 17 Иван Кърчев. От справката става ясно още, че както и на предишните избори, партията на Бойко Борисов с 13-те си кмета в областта е хегемон и на тези избори и взима 15 от общините в областта, включително и самият град-община.

ДПС печели само в Куклен с 28,03%, а БСП – само в Садово с 25.87%.

Най-голяма подкрепа ГЕРБ-СДС в областта получава традиционно в Раковски-41,57%, където местният кандидат от партията Младен Шишков отново е с голям брой преференции- 2956. Така Шишков, който е четвърти в листата, измества втория-бившият шеф на Асеновградската болница д-р Иван Червенков.

В почти цялата област „Продължаваме промяната“ е на второ място, изключение правят само Садово, Куклен и Асеновград.

Данните от изминалия вот показват, че избирателите в Пловдив областта на партиите с твърди ядра, като ГЕРБ и ДПС, са излезли да гласуват.

Подкрепата за „Демократична България“ в областта варира между 2% в Калояново и 8,5% в Перущица, а за „Възраждане“ – между 8,27 в Асеновград и 14,13% в Хисаря. Анализът показва още, че сочената години наред за червена община Родопи отново поставя ГЕРБ- СДС на първо място с 29,74%.

Вотът за „Български възход“ в областта варира между 2,83 и 6,71%. Най-голяма подкрепа Стефан Янев получава в Първомай и Сопот.

Източник: Darik.bg
Send this to a friend