Две нови залесителни акции бяха проведени в район „Северен“

Две нови залесителни акции бяха проведени в район „Северен“. В зелената площ на ул. „Васил Левски“ 95-99 бяха посадени 9 чинара, 4 американски ясена и 1 храстовиден вид- туя от служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“. Втората акция се осъществи в зелената площ на бул. „България“ 146 в близост до новата детска площадка.На мястото на 2 отрязани изгнили дървета беше извършено компенсаторно залесяване с 2 чинара. „Специални благодарности на дарителите, осигурили добре школувани дървета с диаметър на стъблото минимум 3 см. и височина 3 м. Продължаваме с обогатяването на зелените зони с такива видове, съобразявайки се със спецификата на местата за залесяване.По този начин се стремим да следваме нашaта мисия-постигане на по-чист въздух и по-добра среда за живот“, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Две нови залесителни акции бяха проведени в район „Северен“

Две нови залесителни акции бяха проведени в район „Северен“. В зелената площ на ул. „Васил Левски“ 95-99 бяха посадени 9 чинара, 4 американски ясена и 1 храстовиден вид- туя от служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“.

Втората акция се осъществи в зелената площ на бул. „България“ 146 в близост до новата детска площадка.На мястото на 2 отрязани изгнили дървета беше извършено компенсаторно залесяване с 2 чинара. „Специални благодарности на дарителите, осигурили добре школувани дървета с диаметър на стъблото минимум 3 см. и височина 3 м.

Продължаваме с обогатяването на зелените зони с такива видове, съобразявайки се със спецификата на местата за залесяване.По този начин се стремим да следваме нашaта мисия-постигане на по-чист въздух и по-добра среда за живот“, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини