Избори 2024

Водещи новини

Двама големи пловдивски творци и дългогодишни приятели с обща изложба в галерия ГОТИ

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Двама големи пловдивски творци и дългогодишни приятели с обща изложба в галерия ГОТИ

Галерия ГОТИ кани пловдивчани и гости на града на откриване на изложба на Васил Стоев – живопис и Атанас Колев – скулптура на 30 ноември 2023 г. в 18:00 ч. Адресът на Галерия ГОТИ е гр. Пловдив, ул. Преслав 4, в непосредствена близост на зала „2019“ на ГХГ.

Художникът Васил Стоев и скулпторът Атанас Колев имат впечатляващи биографии, добре познати на публиката. За големия талант на двамата автори говорят техният богат творчески път, получените престижни отличия от много изложби у нас и в чужбина, както и растящият интерес на колекционери от цял свят към тяхното творчество.

В тази нова изложба авторите не следват определена концептуална тема.

Двамата изразяват своето дългогодишно приятелство в симбиоза между скулптура и живопис, като всеки търси душевността на другия чрез специфични за тях изразни средства.

Атанас Колев вмъква живопис в новите си скулптурни работи чрез термичната патина на неръждавейката. Васил Стоев създава, посредством звънтящ колорит, монументални образи в своите абстрактни картини.

Чрез творбите си двамата творци ни показват своята философия за живота, отличаваща се с чувственост и красота, която носи наслада за ума и сетивата, а изпитанията на времето само потвърждават техния изключителен талант.

Изложбата може да бъде разгледана до 5 януари 2024г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив