Избори 2024

Водещи новини

Организират благотворителен търг с произведения на творци в неравностойно положение

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Организират благотворителен търг с произведения на творци в неравностойно положение

На 29 ноември 2023 г. в Регионален исторически музей – Пловдив ще се проведе благотворителна изложба – търг с произведения на изкуството на творци в неравностойно положение. Целта на събитието е набиране на средства за изграждане на достъпна среда в обществени сгради в град Пловдив и създаване на галерия с постоянна експозиция.

Събитието се организира от фондация „Творци на надежда“, с председател на УС Микеле Санторелли.

„Творци на надежда” е неправителствена организация, чиято мисия е да подпомага интегрирането и реализацията на хората в неравностойно положение. Основни цели на фондацията са: популяризиране творчеството на хора в неравностойно положение; създаване на галерия с постоянна експозиция; развиване на човешките ресурси и подпомагане създаване и усъвършенстване на идеи, концепции и творчески модели; подкрепа за културния, образователния и творческия обмен между личности от всички части на света; участие в проекти и събития, целящи повишаване на мотивацията, креативността и творческото мислене във всички слоеве на обществото; интегриране на творчески  дейности в различни сфери от социалните практики. За повече информация посетете: www.creatorofhope.com

Програмата на събитието е както следва: 16:00 – 18:00 ч – оглед на творбите; 18:00 – 19:00 ч – търг; 19:00 – 20:00 ч – коктейл.

Благотворителната изложба – търг ще е в музикален съпровод от Квартет за флейта, саксофон, кахони и китара – Явор Ангелов, Галатея Мутафова, Алекс Швадчина и Борис Гроздев и със специалното участие на Мартина Куртева, вокал.

Покани за участие са отправени към над 200 представители на Пловдивският бизнес, представители на обществени и държавни институции, чуждестранни гости и представители на неправителствени организации работещи в социалната сфера.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив