Дойчин Ангелов: Фондът за развитие на летище Пловдив се разраства

Фондът за развитие на летище Пловдив се разраства. Това съобщи председателят на Съвета на директорите на Летище „Пловдив“ Дойчин Ангелов след среща във Велинград за разширението на членовете на фонда. Преговоря се и с нови авиокомпании, чрез които да се осъществяват полети до нови дестинации. На финал са разговорите и за две линии до Турция. Намерението е максимално бързо да се развие пътникопотокът към летището и вече има разговори за евентуално базиране на бизнес самолет, който да предоставя такава услуга за българските потребители. В момента от управата на пловдивския аеропорт отчитат най-много работа за всички години от съществуването на летището, където седмично се обработват 14 полета. Членове на Фонда към този момент са осем общини, като в управителния съвет са Пловдив, Родопи и Чепеларе. На срещата във Велинград са присъствали членове от общините Асеновград, Чирпан, Златоград и Мъглиж. Интерес се проявява и от много други общини. Изчакват се Пазарджик и Велинград, а активни разговори се водят с Кърджали, Карлово и Стара Загора, за да могат да внесат и те решение в общински съвет за участие във Фонда. На 29 септември предстои гласуване за влизането на Община Велинград в сдружението.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Летище Пловдив, полети
Снимка: Летище Пловдив

Фондът за развитие на летище Пловдив се разраства. Това съобщи председателят на Съвета на директорите на Летище „Пловдив“ Дойчин Ангелов след среща във Велинград за разширението на членовете на фонда.

Преговоря се и с нови авиокомпании, чрез които да се осъществяват полети до нови дестинации. На финал са разговорите и за две линии до Турция.

Намерението е максимално бързо да се развие пътникопотокът към летището и вече има разговори за евентуално базиране на бизнес самолет, който да предоставя такава услуга за българските потребители.

В момента от управата на пловдивския аеропорт отчитат най-много работа за всички години от съществуването на летището, където седмично се обработват 14 полета.

Членове на Фонда към този момент са осем общини, като в управителния съвет са Пловдив, Родопи и Чепеларе. На срещата във Велинград са присъствали членове от общините Асеновград, Чирпан, Златоград и Мъглиж.

Интерес се проявява и от много други общини. Изчакват се Пазарджик и Велинград, а активни разговори се водят с Кърджали, Карлово и Стара Загора, за да могат да внесат и те решение в общински съвет за участие във Фонда.

На 29 септември предстои гласуване за влизането на Община Велинград в сдружението.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини