Избори 2024

Водещи новини

Днес заседава временната парламентарна комисия за Панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международен панаир Пловдив

Временна парламентарна комисия, която трябва да установи всички факти и обстоятелства около Пловдивския панаир от 2016 г. досега, ще заседава днес.

Изслушване на Бойко Борисов и Георги Гергов ще е първото, което ще предложи ДБ, съобщи вече в ефира на Дарик радио Пловдив депутатът от града на тепетата от обединението Йордан Иванов.

Изслушването е важно, защото държавата се е отказала от своя дял още през 2016 г.  и защото всичко това се случва по време на управлението на ГЕРБ, мотивира се пловдивският депутат. По думите е, „важно е хората да разберат какви договорки е имало между кметовете на Варна и Пловдив, какво е обещано на Георги Гергов“.

Иванов обаче счита, че предложението ще бъде бламирано.

„Неизпълнението на решението на кмета на Варна Иван Портних вреди с 1/4 млрд. лева и това подлежи на наказателна отговорност. Портних, Здравко Димитров, председателите на Общинските съвети на Варна и Пловдив също трябва да бъдат изслушани, за да стане ясно каква е истината“, каза още пловдивският депутат.

Според юристите на ПП има правно основание Министерството на икономиката да си вземе акциите от Община Варна и да ги внесе в държавния депозитар, съобщи в ефира Дарик радио и пловдивският депутат от ПП Росен Костурков.

„Тези акции са дадени безвъзмездно и трябва да бъдат върнати на държавата без покупко-продажба. Реалната пазарна оценка на панаира е 20 млрд. лв.“, обясни Костурков, народен представител от ПП.

Очаква се в дневния ред на заседанието на сформираната парламентарна комисия да бъде вкарана и декларацията, прието от ОбС на Пловдив за връщане на варненските акции на Панаира в града на тепетата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив