Димитър Палашев: За съжаление, подрастващи и пияни рушат масово в Пловдив

За съжаление, подрастващи и пияни рушат масово в Пловдив. Това заяви в Обзорната програма на Дарик радио от града на тепетата директорът на „Общинска охрана“ Димитър Палашев. По думите му, вандалските прояви в Пловдив се увеличават драстично в последните години. Само за 2022 г. служителите на „Общинска охрана“ са издали 20 276 фиша, от които 1056 са за паркиране в тревни площи. „Непрекъснато се чупят на спирки и указателни табели, замърсяват се тепетата и се рисува по скалите, увреждат се фонтаните, барбекютата в парк „Лаута“, обръщат се химически тоалетни, влизат и в шадравана на Акведукта на Бунарджика, пръскат със спрей масите за игра на шах… Последната вандалска проява е на сцена „Ядрото“ в Капана, където е счупено ел. таблото и това е предпоставка за инциденти, особено в дъждовно време. Наскоро имаше и сбиване в Цар Симеоновата градина, при което пострада и колега oт общинска охрана“, изброи Димитър Палашев. По думите на Димитър Палашев, на местата в Пловдив, където има видеонаблюдение, броят на вандалските прояви намалява, но те са толкова много и навсякъде, че няма как да бъдат обхванати всички. Сигналите за посегателствата „Общинска охрана“ предава на МВР и прокуратурата, които ги разследват. В ефира на Дарик радио районните кметове вече заявиха, че вандалските прояви в парковете, […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Димитър Палашев

За съжаление, подрастващи и пияни рушат масово в Пловдив. Това заяви в Обзорната програма на Дарик радио от града на тепетата директорът на „Общинска охрана“ Димитър Палашев.

По думите му, вандалските прояви в Пловдив се увеличават драстично в последните години.

Само за 2022 г. служителите на „Общинска охрана“ са издали 20 276 фиша, от които 1056 са за паркиране в тревни площи.

„Непрекъснато се чупят на спирки и указателни табели, замърсяват се тепетата и се рисува по скалите, увреждат се фонтаните, барбекютата в парк „Лаута“, обръщат се химически тоалетни, влизат и в шадравана на Акведукта на Бунарджика, пръскат със спрей масите за игра на шах…

Последната вандалска проява е на сцена „Ядрото“ в Капана, където е счупено ел. таблото и това е предпоставка за инциденти, особено в дъждовно време.

Наскоро имаше и сбиване в Цар Симеоновата градина, при което пострада и колега oт общинска охрана“, изброи Димитър Палашев.

По думите на Димитър Палашев, на местата в Пловдив, където има видеонаблюдение, броят на вандалските прояви намалява, но те са толкова много и навсякъде, че няма как да бъдат обхванати всички.

Сигналите за посегателствата „Общинска охрана“ предава на МВР и прокуратурата, които ги разследват.

В ефира на Дарик радио районните кметове вече заявиха, че вандалските прояви в парковете, детските градини и площадки, са проблемът, с който най-трудно се справят.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини