Избори 2024

Водещи новини

Детска кухня Детски рай отваря нов пункт за раздаване на храна за деца от 0 до 3 години

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Детска кухня Детски рай

Детска кухня „Детски рай“ отваря нов пункт за раздаване на храна за деца от 0 до 3 години. Той ще заработи в сградата на ДГ „Зора“ на ул. „Никола Ковачев“№7 в квартал „Триъгълника“ от 2-ри октомври. Родителите могат да запишат децата си и да закупят купони в ДК „Детски рай“ на ул. „Генерал Данаил Николаев“ №83 на 27 и 28 септември от 11 до 12,30 часа.

При записването е необходимо да носят акт за раждане на детето и медицинска бележка от личния му лекар. Цената на купона остава 1 лев за трите ястия – супа, основно и десерт.

Храната ще бъде индивидуално опакована в биоразградими опаковки, които са със сертификат за качество.

Новоразкритият пункт на детската кухня е четвъртият, който отваря врати на територията на район „Централен“. През последните години ръководството на администрацията насочи внимание и ресурси към подобряване на качеството на храната за най-малките жители. Към настоящия момент детските кухни в района предлагат топла, питателна, близка до домашната храна, която отговаря на най-високите стандарти за качество.

Със съдействието на ректора на УХТ – Пловдив проф. Пламен Моллов и преподавателите доц. Кремена Ниховска и доц. Румен Михов, е актуализирана системата за осигуряване на безопасно производство на хранителни продукти в детските заведения /НАССР/ в район „Централен“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив