ДБ Пловдив: Общината може да придобие 29% от Международния панаир в града

Община Пловдив може да придобие 29% от Международния панаир в града и за първи път да има пряко участие с акции в него. Това предвижда проектът, който общинските съветници от ДБ – Пловдив внесоха в деловодството на местния парламент. В публичното пространство и до днес Варна защитава решението на своя Общински съвет с мотива, че внася своите 29% от Панаира и се лишава от собствеността върху тях, само и единствено за да придобие 8.4% от „Пълдин Туринвест“, като твърденията са, че от проценти морският град ще получава дивидент, с който да си „оправи т.н. Дупка“ – теренът в центъра на града. В проекта за решение се предвижда Община Пловдив да предложи на Варна 16% от притежаваните на града на тепетата 25% в дружеството, като за сметка на това чрез замяна получи 29-те процента на морския град в Панаира, от които иска да се откаже. Така печелят и двете общини, заяви председателят на групата съветници на ДБ -Пловдив адвокат Веселина Александрова. Ако предложението ни бъде прието от двата общински съвета, Варна ще получи два пъти повече акции, отколкото от схемата на Георги Гергов с апорта, а Пловдив ще получи за първи път пряка собственост върху акции от Панаира и ще продължи да […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общински съветници - Демократична България
Снимка: Дарик / Искра Койчева

Община Пловдив може да придобие 29% от Международния панаир в града и за първи път да има пряко участие с акции в него. Това предвижда проектът, който общинските съветници от ДБ – Пловдив внесоха в деловодството на местния парламент.

В публичното пространство и до днес Варна защитава решението на своя Общински съвет с мотива, че внася своите 29% от Панаира и се лишава от собствеността върху тях, само и единствено за да придобие 8.4% от „Пълдин Туринвест“, като твърденията са, че от проценти морският град ще получава дивидент, с който да си „оправи т.н. Дупка“ – теренът в центъра на града.

В проекта за решение се предвижда Община Пловдив да предложи на Варна 16% от притежаваните на града на тепетата 25% в дружеството, като за сметка на това чрез замяна получи 29-те процента на морския град в Панаира, от които иска да се откаже.

Така печелят и двете общини, заяви председателят на групата съветници на ДБ -Пловдив адвокат Веселина Александрова.

Ако предложението ни бъде прието от двата общински съвета, Варна ще получи два пъти повече акции, отколкото от схемата на Георги Гергов с апорта, а Пловдив ще получи за първи път пряка собственост върху акции от Панаира и ще продължи да има блокираща квота, обясни Александрова.

Очаква се проектът на съветниците на ДБ-Пловдив да бъде разгледан на сесия на ОбС в най-скоро време.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни