Избори 2024

Водещи новини

Росен Костурков: МИ да апортира варненските акции на панаира в Централния депозитар

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Росен Костурков - Продължаваме промяната

Не всичко по казуса с Панаира е загубено. След приемане вчера в Правната комисия на Парламента с 15 от общо 16 гласа, от ПП-ДБ днес внесохме проекторешение за изискване от Министерството на икономиката да апортира варненските акции на Панаира в Централния депозитар. Очаква се предложението да влезе за гласуване в зала следващата седмица, като докато по него няма решение, разпореждането с акциите ще бъде спряно.

Това заяви в рубриката на Дарик радио „Ако бях кмет“ депутатът от ПП-ДБ пловдивчанинът Росен Костурков.

Той е категоричен, че местната управа в лицето на ОбС и кметовете на Пловдив от 2007-ма година са направили поредица погрешни стъпки Панаирът да бъде предаден в частни ръце, а именно на Георги Гергов. В последния мандат, кметът Здравко Димитров, както и съветниците от ГЕРБ и БСП също помогнаха много за това, коментира още Костурков.

Предвид предстоящия местен вот, той заяви, че след вътрешните номинации на ПП и на ДБ, от двете партии ще се съберат да решат кого да издигнат за кмет на Пловдив, като подчерта, че нито едно име от представителите на коалицията в града на тепетата не е изключено.

Росен Костурков разкритикува остро неизпълнените предизборни обещания на сегашния кмет – още един  мост на Марица, даване на съд на Транспортния проект, пълната ревизия на управлението на двата мандата на Иван Тотев, неработещата Зоологическа градина, пробива под Модър-Царевец и т.н.

Депутатът от ПП-ДБ коментира още, че гражданите трябва да участват активно в управлението на града, най-малкото, за да го харесват. Дали това ще е с референдуми на местна почва или по друг начин, е въпрос на решение.

Росен Костурков  разкритикува остро и презастрояването в града на тепетата, което по думите му се случва заради приемането на парче на подробните устройствени планове

Трафикът на практика е нулев, защото е спрял – с тази шега Росен Костурков обрисува движението в града, по думите му, градски транспорт на практика липсва.

Чист въздух, увеличаване на зелените пространства и достъп до качествено образование и медицински услуги са първите и най-важни приоритети за бъдещия кмет на Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив