Избори 2024

Водещи новини

Бунарджика посреща участници и изложители на образователния фестивал „С деца на тепе“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
С деца на тепе
Снимка: Община Пловдив

„С деца на тепе” ще се състои на 10.09., събота, дни преди старта на учебната година, за да покаже на малчуганите най-интересните активности под тепетата.

На 10.09.2022 г. от 10 ч., алеята на хълм Бунарджика посреща участници и изложители на образователния фестивал “С деца на тепе”. Събитието се завръща на най-посещавания хълм в район “Централен” след 3-годишна пауза и за първи път е част от Културния календар на Община Пловдив.

Пред паметника на Васил Левски, голяма сцена с музикално-артистична програма от 10.00ч. до 14.00ч. очаква малка и големи: народни танци, импро театър за деца, музикални изпълнения на китара от деца, корейски танци, флашмоб, тик-ток танци и зумба са част от програмата на сцена. Специални гости ще бъдат “Y&M Melodic Project” – Милен Димитров и Йоана. Благодарение на частен дарител децата ще се насладят на “Чук и Пук” – детско куклено представление на ДКТ-Пловдив.

“Това, което отличава нашия фестивал е образователният елемент. Задачата на това събитие, което искаме да се превърне в символ на Пловдив и традиция е да провокира детското съзнание и фантазия и по този начин да допринесе за изграждането на активно гражданско общество”, коментират Маргарита Стоичкова и Десислава Десева , основатели на  фондация “С деца на тепе”.

Работилници „Рециклиране“ и „Открий ме в джунглата“, настолни игри, импро работилница и актьорски уъркшоп, обучения по метода сугестопедия, лекции  по темата по-малко екран за децата,  крафт занимания и как да учим английски чрез игра, детски работилници насочени към опазване на природата и връзката ни с нея, открита тренировка Да Дао, занимания по математика, творчески работилнички за изучаване на българския фолклор, чисти игри , оказване на първа помощ за деца са само част от над 45-те изложители на Тепето в рамките на фестивала. Традиционно полицията и пожарната ще имат свои представители на място, за да запознаят малчуганите не само с техните професии и оборудване, а и с важни умения за всеки един от нас. Всички занимания са без такса и са достъпни за всеки желаещ да се включи по време на фестивалния ден.

“Томболата с много награди ще изтеглим в 14 ч., като за участие в нея всяко дете трябва да изпълни определена задача, за която ще научите на място от нашия екип.”, казва Румяна Киризиева от екипа на организаторите.

Сред дарителите на събитието са  IT компания с френско-български мениджмънт, школа по английски за бебета и деца, агенция за управление на проекти, фабрика за картон и вносител на кабели и ел.оборудване. “С деца на тепе” 2022 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив