Близо 600 000 души в Пловдив и областта имат право да гласуват на изборите на 2 април

Машините за гласуване в Пловдив и областта пристигат днес в града на тепетата под засилена полицейска охрана – 456 са за града и 449 за областта. В 82 секции ще се гласува само с хартиени бюлетини, като в Пловдив те са само 3, а в региона – 79. Хартиените бюлетини и машините ще бъдат разпределени по секционни комисии в събота, когато ще започне и подреждането на самите помещения от членовете на СИК. Тогава ще бъдат тествани и телефоните, с които секционните комисии ще записват преброяването на резултатите от вота. Всяко устройство има QR код, което при сканиране автоматично го сдвоява със системата. Телефоните са чисто нови, но ако дадат дефект, могат да бъдат подменени същия ден с нови от дежурния екип на „Информационно обслужване“. По предварителни данни на ГРАО на парламентарните избори на 2 април в Пловдивска област ще гласуват общо 595 180 души. В Пловдив-град с право на глас са 306 199 души, а в Пловдив област – 289 981. Общо 983 ще са избирателните секции на територията на Пловдивска област – 459 са в Пловдив-град, а останалите 524 са в областта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Машинно гласуване - избори
Снимка: ЦИК

Машините за гласуване в Пловдив и областта пристигат днес в града на тепетата под засилена полицейска охрана – 456 са за града и 449 за областта. В 82 секции ще се гласува само с хартиени бюлетини, като в Пловдив те са само 3, а в региона – 79.

Хартиените бюлетини и машините ще бъдат разпределени по секционни комисии в събота, когато ще започне и подреждането на самите помещения от членовете на СИК. Тогава ще бъдат тествани и телефоните, с които секционните комисии ще записват преброяването на резултатите от вота. Всяко устройство има QR код, което при сканиране автоматично го сдвоява със системата. Телефоните са чисто нови, но ако дадат дефект, могат да бъдат подменени същия ден с нови от дежурния екип на „Информационно обслужване“.

По предварителни данни на ГРАО на парламентарните избори на 2 април в Пловдивска област ще гласуват общо 595 180 души. В Пловдив-град с право на глас са 306 199 души, а в Пловдив област – 289 981.

Общо 983 ще са избирателните секции на територията на Пловдивска област – 459 са в Пловдив-град, а останалите 524 са в областта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини