Бежанците от Украйна остават в Белодробна болница

Бежанците от Украйна остават в Белодробна болница. Изрично ще напишем в предложението до общинските съветници, че бившата белодробна болница ще остане „Втори дом“ за украинците, до края на войната. Това заяви кметът Здравко Димитров по повод входираните намерения на частната болница „Света Каридад“ там да се изгради общински хоспис и болница за продължително палеативно лечение. Градоначалникът допълни, че инвестициите ще e с учредяване на право за строеж за срок от 30 години, но теренът ще остане общинска собственост. Също така 10 години ще бъде правото на ползване на съществуващата сграда. „Предложението ни до съветниците не е прибързано, нека проектират инвеститорите, но трябва да уточня, че ние сме първи в България, които приехме бежанци от Украйна„, заяви кметът Димитров. Той каза, че никой не знае кога ще свърши войната, но сега има инвестиционно намерение, с възможност да се проектира, защото се касае за европроект. Зам.-кметът по социална политика Георги Титюков допълни, че е допусната грешка от експертите в общинска собственост, които са готвили предложението и в него категорично ще бъде отбезяно, че украинските бежанци ще останат там. Междувременно правната комисия към Общинския съвет в Пловдив върна за преразглеждане предложението бившата Белодробна болница и незастроен терен от 14 730 кв.м. да бъдат предоставени […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Здравко Димитров
Снимка: Община Пловдив

Бежанците от Украйна остават в Белодробна болница. Изрично ще напишем в предложението до общинските съветници, че бившата белодробна болница ще остане „Втори дом“ за украинците, до края на войната. Това заяви кметът Здравко Димитров по повод входираните намерения на частната болница „Света Каридад“ там да се изгради общински хоспис и болница за продължително палеативно лечение.

Градоначалникът допълни, че инвестициите ще e с учредяване на право за строеж за срок от 30 години, но теренът ще остане общинска собственост. Също така 10 години ще бъде правото на ползване на съществуващата сграда.

„Предложението ни до съветниците не е прибързано, нека проектират инвеститорите, но трябва да уточня, че ние сме първи в България, които приехме бежанци от Украйна„, заяви кметът Димитров. Той каза, че никой не знае кога ще свърши войната, но сега има инвестиционно намерение, с възможност да се проектира, защото се касае за европроект.

Зам.-кметът по социална политика Георги Титюков допълни, че е допусната грешка от експертите в общинска собственост, които са готвили предложението и в него категорично ще бъде отбезяно, че украинските бежанци ще останат там.

Междувременно правната комисия към Общинския съвет в Пловдив върна за преразглеждане предложението бившата Белодробна болница и незастроен терен от 14 730 кв.м. да бъдат предоставени на МБАЛ „Св. Каридад“. Общинската правна комисия обаче настоява за становище от ресорните заместник-кметове Анести Тимчев и Пламен Райчев и от общинската дирекция „Стопански дейности“. Те трябва да предоставят анализ за необходимостта от ново здравно заведение и възможността за публично-частно партньорство. Решението за предоставянето на Белодробна болница на МБАЛ „Св. Каридад“ е включено в дневния ред на сесията на Общинския съвет в понеделник, 19-ти декември.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив