Съветниците от Кауза България: Украинските бежанци да останат в бившата Белодробна до приключването на войната

„КАУЗА БЪЛГАРИЯ“ не може да подкрепи предложението за учредяване на безвъзмездно право на строеж и безвъзмездно право на ползване на имоти общинска собственост в бившата Белодробна болница в този му вид. Там в момента са настанени 150 украински бежанци, от които 60 деца. Само за половин година дарители и живущи успяха да превърнат мястото, което се разрушаваше в продължение на 7 години, в свой втори дом. Място, в което да живеят, да гледат децата си и да приемат за сигурно убежище в ситуацията, в която са изпаднали, казват в позиция до медиите съветниците от партията. „Днес сме изправени пред важното решение дали да отнемем спокойствието, сигурността и надеждата на тези хора  или да предоставим рушащия се имот за ползване на частен инвеститор. Не можем да допуснем стотици украински бежанци да бъдат оставени на улицата в най-студените зимни месеци, особено след усилията, които Наталия Елис и доброволците, зам.-кметът Георги Титюков, като ръководител на Кризисния щаб на бежанците и общинските предприятия „Жилфонд“, „Чистота“ и др. положиха за превръщането на тази занемарена сграда във втори дом –  топло, сигурно и уютно място за живот. В тази връзка, групата общински съветници от „Кауза България“, ще направим следното предложение за изменение и допълнение на проекта […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Бивша белодробна болница в Пловдив

„КАУЗА БЪЛГАРИЯ“ не може да подкрепи предложението за учредяване на безвъзмездно право на строеж и безвъзмездно право на ползване на имоти общинска собственост в бившата Белодробна болница в този му вид. Там в момента са настанени 150 украински бежанци, от които 60 деца. Само за половин година дарители и живущи успяха да превърнат мястото, което се разрушаваше в продължение на 7 години, в свой втори дом. Място, в което да живеят, да гледат децата си и да приемат за сигурно убежище в ситуацията, в която са изпаднали, казват в позиция до медиите съветниците от партията.

„Днес сме изправени пред важното решение дали да отнемем спокойствието, сигурността и надеждата на тези хора  или да предоставим рушащия се имот за ползване на частен инвеститор. Не можем да допуснем стотици украински бежанци да бъдат оставени на улицата в най-студените зимни месеци, особено след усилията, които Наталия Елис и доброволците, зам.-кметът Георги Титюков, като ръководител на Кризисния щаб на бежанците и общинските предприятия „Жилфонд“, „Чистота“ и др. положиха за превръщането на тази занемарена сграда във втори дом –  топло, сигурно и уютно място за живот.

В тази връзка, групата общински съветници от „Кауза България“, ще направим следното предложение за изменение и допълнение на проекта за решение на предстоящата сесия:

Създава нова точка 5, която гласи:

„Настоящото решението влиза в сила след приключване на военните действия в Украйна“, категорични са съветниците.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини