Арестуваха 17-годишен ученик от Пловдив, продавал екстази на свои съученици

17-годишен ученик от пловдивско училище, продавал екстази на свои съученици срещу 50 лева, е задържан, съобщиха на съвместен брифинг от пловдивската прокуратура и полиция. Ареста на младежа е част от специализираната полицейска акция в страната срещу разпространението на наркотици. В единадесетокласника са открити 20 таблетки от дрогата, а при претърсването на дома му – още, обясниха заместник -апелативният прокурор Румен Попов и директорът на полицията в града на тепетата Васил Костадинов. Ученикът не е задържан по време на час, а извън учебното заведение. Наказанието за притежание на наркотици, което се предвижда в НК, е тежко – до 15 години затвор, но поради това, че той е непълнолетен го грози лишаване от свобода до 8 години. По време на специализираната акция е разкрита и нарколаборатория в Сопот, която е била напълно оборудвана. С повдигнати обвинение за притежание и разпространение на дрога са над 50 лица, като от тях 18 са от Пловдив и областта, а останалите – от регионите на Хасково, Стара Загора, Кърджали, Смолян и Пазарджик. В града на тепетата има и трима задържани. Само за два часа разследващите са открили над 100 кг амфетамини при обиските и претърсванията. Акцията на полицията продължава, очаква се утре службите да обобщят резултатите от […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, белезници, арест, задържани

17-годишен ученик от пловдивско училище, продавал екстази на свои съученици срещу 50 лева, е задържан, съобщиха на съвместен брифинг от пловдивската прокуратура и полиция. Ареста на младежа е част от специализираната полицейска акция в страната срещу разпространението на наркотици.

В единадесетокласника са открити 20 таблетки от дрогата, а при претърсването на дома му – още, обясниха заместник -апелативният прокурор Румен Попов и директорът на полицията в града на тепетата Васил Костадинов.

Ученикът не е задържан по време на час, а извън учебното заведение. Наказанието за притежание на наркотици, което се предвижда в НК, е тежко – до 15 години затвор, но поради това, че той е непълнолетен го грози лишаване от свобода до 8 години.

По време на специализираната акция е разкрита и нарколаборатория в Сопот, която е била напълно оборудвана. С повдигнати обвинение за притежание и разпространение на дрога са над 50 лица, като от тях 18 са от Пловдив и областта, а останалите – от регионите на Хасково, Стара Загора, Кърджали, Смолян и Пазарджик. В града на тепетата има и трима задържани.

Само за два часа разследващите са открили над 100 кг амфетамини при обиските и претърсванията. Акцията на полицията продължава, очаква се утре службите да обобщят резултатите от нея.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини