Хванаха член на СИК в Пловдивско да шофира надрусан

26,38% е избирателната активност в Пловдив към 16,00 часа, в областта е 23,66%. В града са гласували 79 729 от общо 302 226 избиратели, като отново най-активни са в  район „Централен“  с 29,95% и най-пасивни в „Източен“ – 17,33%. По информация на Дарик обаче дори и малкото гласували в ромските квартали на града го правят на машина, а не с хартиени бюлетини. В общините около Пловдив вота си са дали 68 721 души от общо 290 415 имащи право на глас. Най-висок е процентът на отишли до изборните секции в Община Брезово  – 30,45, а най-нисък в Община Кричим – 17,43%. С малко над 1% е по-висока активността в Пловдив в сравнение с предишните избори, в областта – с почти 2 %. Хванат да управлява надрусан член на секционна избирателна комисия в Калояново е освободен с решение на РИК 17. По още два сигнала за нарушение на изборния процес в Пловдив област са се произнесли с решение от комисията. Те са регистрирани в Асеновград, съобщи за Дарик председателят Янко Радунчев – единият е за предизборна агитация на чужд език от член на СИК, а вторият е за поставени агитационни материали на кандидат за народен представител на трафопост пред ОУ „Никола Вапцаров“, в което […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Машинно гласуване - избори
Снимка: ЦИК

26,38% е избирателната активност в Пловдив към 16,00 часа, в областта е 23,66%.

В града са гласували 79 729 от общо 302 226 избиратели, като отново най-активни са в  район „Централен“  с 29,95% и най-пасивни в „Източен“ – 17,33%. По информация на Дарик обаче дори и малкото гласували в ромските квартали на града го правят на машина, а не с хартиени бюлетини.

В общините около Пловдив вота си са дали 68 721 души от общо 290 415 имащи право на глас. Най-висок е процентът на отишли до изборните секции в Община Брезово  – 30,45, а най-нисък в Община Кричим – 17,43%.

С малко над 1% е по-висока активността в Пловдив в сравнение с предишните избори, в областта – с почти 2 %.

Хванат да управлява надрусан член на секционна избирателна комисия в Калояново е освободен с решение на РИК 17.

По още два сигнала за нарушение на изборния процес в Пловдив област са се произнесли с решение от комисията. Те са регистрирани в Асеновград, съобщи за Дарик председателят Янко Радунчев – единият е за предизборна агитация на чужд език от член на СИК, а вторият е за поставени агитационни материали на кандидат за народен представител на трафопост пред ОУ „Никола Вапцаров“, в което се намират избирателни секции. Има и сигнали, по които в момента се извършват проверки, постъпили са и редица други жалби, но несъществени.

Общо 6 са засега дефектиралите по официални данни машини в областта – устройствата пускат празна разписка.

Следобедът на изборния ден в Пловдив протича много спокойно, заяви за Дарик и председателят на РИК 16 Калоян Сухоруков. Има подадени само два сигнала от граждани, които се жалват, че в секцията им не може да се гласува с машина. Общо 4-ри са дефектиралите устройства в града, още от сутринта там за вота се използва само хартиена бюлетина.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини