3 нови машини вече чистят главната улица, пеходните зони и велоалеите в Пловдив

Три мултифункционални малогабаритни машини вече почистват Главната улица, другите пешеходни зони и велоалеите в Пловдив. Те са фабрично нови, германско производство. При метене четките се овлажняват от система за оросяване, така че да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици, съобщиха от общинското предприятие „Чистота“. В края на миналата година бяха доставени други 9 специализирани машини, които също са включени в почистването на града. Сред тях са два 17-кубикови сметовоза и един по-малък – с вместимост 7 кубика, който по-лесно обслужва малките улици. Автопаркът е модернизиран и с два контейнеровоза за транспортиране на съдовете за строителни отпадъци и три мотометачни машини. Особено ефективен е мултифункционалният самосвал. Той е  оборудван с пясъкоразпръсквач, гребло, цистерна и дюзи за миене под високо налягане. Общата стойност на 12-те нови автомобила е 2,391 млн. лв. без ДДС. Средствата са осигурени по проект на общината.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Машини за почистване

Три мултифункционални малогабаритни машини вече почистват Главната улица, другите пешеходни зони и велоалеите в Пловдив. Те са фабрично нови, германско производство. При метене четките се овлажняват от система за оросяване, така че да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици, съобщиха от общинското предприятие „Чистота“.

В края на миналата година бяха доставени други 9 специализирани машини, които също са включени в почистването на града. Сред тях са два 17-кубикови сметовоза и един по-малък – с вместимост 7 кубика, който по-лесно обслужва малките улици. Автопаркът е модернизиран и с два контейнеровоза за транспортиране на съдовете за строителни отпадъци и три мотометачни машини. Особено ефективен е мултифункционалният самосвал. Той е  оборудван с пясъкоразпръсквач, гребло, цистерна и дюзи за миене под високо налягане.

Общата стойност на 12-те нови автомобила е 2,391 млн. лв. без ДДС. Средствата са осигурени по проект на общината.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини