Избори 2024

Водещи новини

Служители на район „Западен“ почистиха зоната около парк „Розариум“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Служители на район Западен почистиха зоната около парк Розариум

Служители на район „Западен“ организираха акция по почистване на зоната около парк „Розариум“. Инициативата е по повод Деня на земята, който се отбеляза в събота.

Служителите, предвождани от кмета Димитър Колев, обходиха зоната около „Розариума“ и събраха сериозни количества отпадъци, изхвърлени от недобросъвестни граждани. „Този парк се превърна в един от любимите на жителите на Пловдив. За съжаление, обаче, често гражданите не си почистват след тях и гледката не е приятна, особено в горичката около парк „Розариум“. Апелирам към всички да се грижим ежедневно за околната среда, за да живеем всички на едно по-добро място“, заяви кметът Димитър Колев.

Също в рамките на днешния ден от кметството на „Западен“ се включиха и в кампанията „Капачки за бъдеще“. За пореден път от администрацията предадоха сериозно количество капачки, събрани в огромното сърце, поставено пред сградата на кметството.
Международният ден на Земята се отбелязва традиционно от над половин милиард души. За първи път празникът е честван на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони северноамериканци участват в демонстрация и настояват политици, държавници и бизнессреди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. денят е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив