19-годишен шофьор блъсна, и уби възрастен мъж на пешеходна пътека в Пловдив

Очаква се да бъде повдигнато обвинение на 19-годишния шофьор, който в събота вечерта удари на пешеходна пътека в Пловдив 83-годишен мъж. Тежкият инцидент стана на  бул. „Христо Ботев“, до Денталния университет. Пешеходецът почина в линейката. Шофьорът бе изпробван за алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. Той беше задържан. В същия ден сутринта пловдивчани излязоха на мирен протест до пешеходната пътека на Брезовско шосе в града, където след удар от кола на 11 юли загина 13-годишно момиче. 54-годишната шофьорка, помела детето, пресичало заедно с майка си, е с едногодишен стаж зад волана. Тя бе задържана за 72 часа.  При извършения тест бе установено, че няма наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта й. Проверява се дали в момента на удара не е говорила или писала по мобилния си телефон. В петък обвиняемата беше освободена от ареста срещу 5000 лева гаранция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Линейка, пострадали, катастрофа, болница, спешна помощ, инцидент

Очаква се да бъде повдигнато обвинение на 19-годишния шофьор, който в събота вечерта удари на пешеходна пътека в Пловдив 83-годишен мъж. Тежкият инцидент стана на  бул. „Христо Ботев“, до Денталния университет.

Пешеходецът почина в линейката. Шофьорът бе изпробван за алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. Той беше задържан.

В същия ден сутринта пловдивчани излязоха на мирен протест до пешеходната пътека на Брезовско шосе в града, където след удар от кола на 11 юли загина 13-годишно момиче.

54-годишната шофьорка, помела детето, пресичало заедно с майка си, е с едногодишен стаж зад волана. Тя бе задържана за 72 часа.  При извършения тест бе установено, че няма наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта й. Проверява се дали в момента на удара не е говорила или писала по мобилния си телефон.

В петък обвиняемата беше освободена от ареста срещу 5000 лева гаранция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини