Избори 2024

Водещи новини

Организират мирен протест до мястото, на което беше блъснато и почина 13-годишно момиче

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Организират мирен протест до мястото, на което беше блъснато и почина 13-годишно момиче

Пловдивчани излизат утре сутринта в 9 часа на мирен протест до пешеходната пътека на Брезовско шосе в града, където след удар от кола загина 13-годишно момиче, а майка му е в болница.

„Ако и на вас ви се живее и искате вашите близки да живеят в безопасност по пътищата, моля, присъединете се към нас. Това не е единственият тежък инцидент, който взима жертви. Това е поредният и ние хората трябва да променим това“, призовават организаторите в социалните мрежи.

Протестът е под надслов „Аз искам да ЖИВЕЯ! А Ти?“. Той е провокиран от тежкия инцидент от 11 юли в града на тепетата във вечерния час пик, когато тийнейджърката пресича с майка си пешеходната пътека, а лек автомобил, управляван от жена, ги блъска. Момичето почина на път за болницата, а майка й беше настанена за лечение.

54-годишната шофьорка, която е с едногодишен стаж като водач на моторно превозно средство, бе задържана за 72 часа.  При извършения тест с техническо средство бе установено, че няма наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта й.

Предвиденото в Закона наказание за тежкия инцидент е от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив