Избори 2024

Водещи новини

Жената, прегазила 13-годишното момиче на пешеходна пътека в Пловдив излезе под гаранция

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Апелативна прокуратура - Пловдив

Жената, прегазила 13-годишното момиче на пешеходна пътека в Пловдив, е пусната под гаранция срещу 5 000 лева.

От Окръжна прокуратура Пловдив съобщиха, че мярката е взета предвид оказаното съдействие от страна на обвиняемата, семейното й положение, трудовата й ангажираност, постоянен адрес, направени самопризнание и разкаяние, и от направената преценка, че няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Припомням, че тежкият инцидент стана в час пик на 11 юли на Брезовско шосе. Тийнейджърката пресича с майка си пешеходната пътека, а лек автомобил, управляван от жена, ги блъска. Момичето почина на път за болницата, а майка й беше настанена за лечение.

54-годишната шофьорка е с едногодишен стаж като водач на моторно превозно средство. Тя бе задържана за 72 часа.  При извършения тест с техническо средство е установено, че няма наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта й.

Предвиденото в Закона наказание за тежкия инцидент е от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Заради поредния случай на пътя, завършил със смърт, пловдивчани излизат утре сутринта в 9 часа на мирен протест под надслов – „Аз искам да ЖИВЕЯ! А Ти?“. Те се събират на пешеходната пътека, където стана тежкият инцидент.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив