Избори 2024

Водещи новини

17-годишен пловдивчанин бе задържан по подозрение за разпространение на наркотици

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР, белезници, арест, задържан, арестуван, кражба, кражби

Непълнолетен пловдивчанин бе задържан по подозрение за разпространение на наркотици. При процесуално-следствени действия на адреса на 17-годишното момче криминалисти от Трето РУ открили над 200 грама марихуана и други веществени доказателства за престъпната му дейност. Тийнейджърът е с регистрации в полицията и осъждан. Срещу него е образувано бързо производство по чл. 354а, ал. 1 от НК.

При подобни полицейски проверки, насочени към пресичане на престъпления с наркотици, през седмицата са хванати и четирима притежатели. В Шесто РУ попаднали шофьор и пътник в лек автомобил, които носели в себе си дози с хероин и синтетичен канабиноид. С топчета от т.нар „дизайнерска дрога“ в Поповица пък асеновградски полицаи засекли двама тийнейджъри. И в тези случаи извършителите са с криминалистични регистрации, а срещу тях се водят бързи производства.

Междувременно наркотици са иззети и от жителка на Хисаря, заловена да шофира дрогирана. В сряда, на улица в курортния град, тя била спряна за проверка с управлявания лек автомобил „Мерцедес“. Проверката показала, че жената не притежава шофьорска книжка, а тестът за употреба на наркотични вещества реагирал положително на амфетамин. При последвало претърсване в дома на извършителката са открити над 7 грама от наркотичното вещество. Тя е отказала да даде кръвна проба за химически анализ. С полицейска заповед е задържана за едно денонощие, образувано е бързо производство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив