Двама пловдивчани са задържани след неуспешни опити да осуетят полицейски проверки

Двама пловдивчани са задържани след неуспешни опити да осуетят полицейски проверки вчера. Около 16 ч. служители на Шесто РУ забелязали лек автомобил „КИА“ да преминава с несъобразена скорост в зоната на кръстовище между бул. „Източен“ и бул. „Шести септември“, създавайки реална предпоставка за произшествие с останалите участници в движението. След подадения сигнал за спиране водачът отбил встрани, но докато униформените се приближават, той се заключил в колата и внезапно потеглил с мръсна газ. Последвала кратка гонка, при която въпросната „КИА“ е установена от служителите на ул. „Д-р Селимински“ изоставена с включен двигател. При организираните незабавни оперативни и издирвателни действия избягалият шофьор е открит и задържан. Той е на 40 години, с криминалистични регистрации за кражба и притежание на наркотици. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 270 от НК. Същия ден за подобно престъпление в Трето РУ е започнато бързо производство срещу младеж на 24 години. Той бил засечен от патрулиращ полицейски екип на ул. „Напредък“ да управлява каруца, натоварена със строителни отпадъци. В момента на спирането му водачът побягнал, но за минути е заловен и отведен в районното управление. На задържания са съставени два акта за установени административни нарушения – на общинската наредба, забраняваща движението на превозни средства […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, белезници, арест, задържан, арестуван, кражба, грабеж

Двама пловдивчани са задържани след неуспешни опити да осуетят полицейски проверки вчера.

Около 16 ч. служители на Шесто РУ забелязали лек автомобил „КИА“ да преминава с несъобразена скорост в зоната на кръстовище между бул. „Източен“ и бул. „Шести септември“, създавайки реална предпоставка за произшествие с останалите участници в движението. След подадения сигнал за спиране водачът отбил встрани, но докато униформените се приближават, той се заключил в колата и внезапно потеглил с мръсна газ. Последвала кратка гонка, при която въпросната „КИА“ е установена от служителите на ул. „Д-р Селимински“ изоставена с включен двигател. При организираните незабавни оперативни и издирвателни действия избягалият шофьор е открит и задържан. Той е на 40 години, с криминалистични регистрации за кражба и притежание на наркотици. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 270 от НК.

Същия ден за подобно престъпление в Трето РУ е започнато бързо производство срещу младеж на 24 години. Той бил засечен от патрулиращ полицейски екип на ул. „Напредък“ да управлява каруца, натоварена със строителни отпадъци. В момента на спирането му водачът побягнал, но за минути е заловен и отведен в районното управление. На задържания са съставени два акта за установени административни нарушения – на общинската наредба, забраняваща движението на превозни средства с животинска тяга в Пловдив, и по Закона за българските лични документи. Каруцата е репатрирана на наказателен паркинг от екип на ОП „Паркиране и репатриране“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини