Зов за помощ: 19-годишната Анита се нуждае от средства за спешна трансплантация на черен дроб

19-годишната Анита от Асеновград се нуждае от помощ. Студентката в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ работи и се грижи за семейството си. Преди дни обаче постъпва в болница в тежко състояние, след като почти припада, докато е на работа. Впоследствие е диагностицирана със Синдром на Уилсън (чернодробна недостатъчност). В рамките на тази седмица на Анита трябва да се направи спешна трансплантация на черен дроб извън страната. Средствата са непосилни за семейството и близките и трябва да бъдат събрани възможно най-бързо. Болестта на Уилсън е генетично заболяване, при което има натрупване на мед в тъканите. Класическо е засягането на черния дроб, като в началото симптомите може да не са толкова изразени. Но в един момент се изявява с остра чернодробна недостатъчност, хемолиза (унищожаване на еритроцитите) с последваща анемия (каквато тя има), както и засягане на слезката (далак). Име: АНИТА ЖИВКОВА ЧОБАНОВА IBAN за дарителска сметка: BG21STSA93000029714983 с основание: ‘ДАРЕНИЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ’ И на телефон 0899275802

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Анита Живкова Чобанова

19-годишната Анита от Асеновград се нуждае от помощ. Студентката в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ работи и се грижи за семейството си. Преди дни обаче постъпва в болница в тежко състояние, след като почти припада, докато е на работа. Впоследствие е диагностицирана със Синдром на Уилсън (чернодробна недостатъчност).

В рамките на тази седмица на Анита трябва да се направи спешна трансплантация на черен дроб извън страната. Средствата са непосилни за семейството и близките и трябва да бъдат събрани възможно най-бързо.

Болестта на Уилсън е генетично заболяване, при което има натрупване на мед в тъканите. Класическо е засягането на черния дроб, като в началото симптомите може да не са толкова изразени. Но в един момент се изявява с остра чернодробна недостатъчност, хемолиза (унищожаване на еритроцитите) с последваща анемия (каквато тя има), както и засягане на слезката (далак).

Име: АНИТА ЖИВКОВА ЧОБАНОВА
IBAN за дарителска сметка: BG21STSA93000029714983
с основание: ‘ДАРЕНИЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ’
И на телефон 0899275802

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини