Жалба спря изсичането на дървета по пловдивския бул. Васил Априлов

Жалба спря изсичането на дървета по пловдивския бул. „Васил Априлов“. Тя е подадена от екоактивисти до Административния съд в града на тепетата, но той я остави без разглеждане в рамките на деня. От общинското предприятие „Градини и паркове“ са преустановили дейността по изсичането и ще чакат решението на съда. Съгласно заповедта, издадена от кмета на район „Централен“, трябва да бъдат отсечени общо 24 дървета, които попадат в обхвата на новото пътнотранспортно съоръжение. По думите на директора на ОП „Градини и паркове“, дружеството е само изпълнител и премахването на дърветата е заложено в проекта на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, който е разглеждан, съгласуван и одобрен, включително и в частта „Зелена система“, от Община Пловдив и други компетентни институции.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Жалба спря изсичането на дървета по пловдивския бул. Васил Априлов

Жалба спря изсичането на дървета по пловдивския бул. „Васил Априлов“. Тя е подадена от екоактивисти до Административния съд в града на тепетата, но той я остави без разглеждане в рамките на деня.

От общинското предприятие „Градини и паркове“ са преустановили дейността по изсичането и ще чакат решението на съда.

Съгласно заповедта, издадена от кмета на район „Централен“, трябва да бъдат отсечени общо 24 дървета, които попадат в обхвата на новото пътнотранспортно съоръжение.

По думите на директора на ОП „Градини и паркове“, дружеството е само изпълнител и премахването на дърветата е заложено в проекта на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, който е разглеждан, съгласуван и одобрен, включително и в частта „Зелена система“, от Община Пловдив и други компетентни институции.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини