Земетресение с магнитут 4,8 по Рихтер разлюля Пловдив и региона

Силното земетресение, което разлюля Пловдив и региона около 15:30 часа, изкара масово хората на улицата. Според данните Европейския сеизмологичен център, трусът е 4,8 по Рихтер, е епицентърът е на 17 км източно от Пловдив и 14 км североизточно от Асеновград. Усети се силен гръм и разтърсване дори и по ниските етажи, разказаха хората, а излезлите пред жилищни блокове и офисни сгради изчакаха, преди да се приберат. Земетресението разтресе силно и Асеновград, както и част от съседните села около Пловдив, като Трилистник, Рогош, Скутаре, Белозем и Садово. В Крумово има леки поражения по покривите на две кметството и читалището. Към този момент по официални данни на оперативния център на Пожарната, няма получени сигнали за нанесени сериозни щети или пострадали хора от труса. Два пожарни автомобила от Асеновград превантивно ще извършат обход на основни улици и булеварди в градчето. Огнеборците в Пловдив също са в готовност да реагират при нужда. Към този момент ситуацията е спокойна, съобщават още Оперативния център. Полетите от летище Пловдив не са отменени. Минути след първия трус е регистриран втори, но по-слаб. Учениците, които са втора смяна, бяха изведени от сградите на учебните заведения в града и областта. Работещите на високите етажи също.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Земетресение в Пловдив

Силното земетресение, което разлюля Пловдив и региона около 15:30 часа, изкара масово хората на улицата. Според данните Европейския сеизмологичен център, трусът е 4,8 по Рихтер, е епицентърът е на 17 км източно от Пловдив и 14 км североизточно от Асеновград.

Усети се силен гръм и разтърсване дори и по ниските етажи, разказаха хората, а излезлите пред жилищни блокове и офисни сгради изчакаха, преди да се приберат.

Земетресението разтресе силно и Асеновград, както и част от съседните села около Пловдив, като Трилистник, Рогош, Скутаре, Белозем и Садово. В Крумово има леки поражения по покривите на две кметството и читалището.

Към този момент по официални данни на оперативния център на Пожарната, няма получени сигнали за нанесени сериозни щети или пострадали хора от труса.

Два пожарни автомобила от Асеновград превантивно ще извършат обход на основни улици и булеварди в градчето. Огнеборците в Пловдив също са в готовност да реагират при нужда.

Към този момент ситуацията е спокойна, съобщават още Оперативния център. Полетите от летище Пловдив не са отменени.

Минути след първия трус е регистриран втори, но по-слаб.

Учениците, които са втора смяна, бяха изведени от сградите на учебните заведения в града и областта. Работещите на високите етажи също.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини