Военнослужещи от авиобаза Крумово спасиха от удавяне дете и майка

Военнослужещи от авиобаза Крумово спасиха от удавяне дете и майка. Нещастният инцидент, завършил с благополучен край се случва в центъра на Долна Митрополия в последния ден на месец май. При опит да спаси пропадналото си дете в стара дълбока канализационна шахта на ВиК, в нея пада и майката. Минути по-късно ефр. Данаил Петров и редник Веселин Вълчев се оказват в близост до мястото и чуват викове за помощ от очевидци на инцидента. Двамата веднага се отзовават и предприемат действия за спасяване на детето, което едва се е държало на повърхността на водата. В сложната ситуация военнослужещите съумяват да действат максимално бързо и решително и успяват да спасят детето. Едва след като го изваждат, те виждат, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го е държала под водата. С големи усилия двамата военнослужещи успяват да извадят от шахтата и жената. Уплашени, но живи и невредими, пострадалите са били откарани за преглед в болница. Двамата мъже в момента са специализанти 12-та авиационна база – Долна Митрополия. За проявената решителност и спасяването на два човешки живота, те са поздравени от командира на базата, благодарствено писмо за доблестната им постъпка е изпратил и кмета на общината.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Военнослужещи от авиобаза Крумово спасиха от удавяне дете и майка

Военнослужещи от авиобаза Крумово спасиха от удавяне дете и майка. Нещастният инцидент, завършил с благополучен край се случва в центъра на Долна Митрополия в последния ден на месец май. При опит да спаси пропадналото си дете в стара дълбока канализационна шахта на ВиК, в нея пада и майката.

Минути по-късно ефр. Данаил Петров и редник Веселин Вълчев се оказват в близост до мястото и чуват викове за помощ от очевидци на инцидента. Двамата веднага се отзовават и предприемат действия за спасяване на детето, което едва се е държало на повърхността на водата.

В сложната ситуация военнослужещите съумяват да действат максимално бързо и решително и успяват да спасят детето. Едва след като го изваждат, те виждат, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го е държала под водата. С големи усилия двамата военнослужещи успяват да извадят от шахтата и жената. Уплашени, но живи и невредими, пострадалите са били откарани за преглед в болница.

Двамата мъже в момента са специализанти 12-та авиационна база – Долна Митрополия. За проявената решителност и спасяването на два човешки живота, те са поздравени от командира на базата, благодарствено писмо за доблестната им постъпка е изпратил и кмета на общината.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини