Зелено пространство в Северен бе спасено от застрояване

Зелено пространство в „Северен“ бе спасено от застрояване и ще продължи да радва жителите на района като място за отдих и игра на малчуганите. Това става след решение на ВАС по казуса с претенции към имота от собственици на съседен парцел. „Успяхме да запазим градинката с детска площадка и беседка в парк „Красива България“ в район „Северен“ от презастрояване и да увеличим зелените площи с 1299 квадратни метра“, съобщи кметът Стоян Алексиев. Той отново подчерта, че един от основните му приоритети е поддържането на зелената система в район „Северен“ и нейното разширяване, с цел по-чиста и по-добра околна среда. Зеленото пространство се намира на булевард „Дунав. То непрекъснато се облагородява, а растителността в него се поддържа и обогатява, което го прави привлекателно място за пловдивчани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Парк Красива България в район Северен

Зелено пространство в „Северен“ бе спасено от застрояване и ще продължи да радва жителите на района като място за отдих и игра на малчуганите. Това става след решение на ВАС по казуса с претенции към имота от собственици на съседен парцел.

„Успяхме да запазим градинката с детска площадка и беседка в парк „Красива България“ в район „Северен“ от презастрояване и да увеличим зелените площи с 1299 квадратни метра“, съобщи кметът Стоян Алексиев. Той отново подчерта, че един от основните му приоритети е поддържането на зелената система в район „Северен“ и нейното разширяване, с цел по-чиста и по-добра околна среда.

Зеленото пространство се намира на булевард „Дунав. То непрекъснато се облагородява, а растителността в него се поддържа и обогатява, което го прави привлекателно място за пловдивчани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини