Избори 2024

Водещи новини

Затварят за движение участък от ул. „Модър“ до март 2023 г.

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Затварят за движение участък от ул. Модър до март 2023 г.
Снимка: Дарик

От утре, 10 ноември (четвъртък), до 23 март 2023 година  се спира движението по ул. „Модър“ – в участъка от „Коматевско шосе“ до ул. „Колхида“.

Причината е изграждането на южния обходен колектор по проект на ВиК – Пловдив, съобщиха от администрацията.

Пътната връзка до Транспортна болница и зоната около нея ще се осъществява по ул. „Карлъка“ и ул. „Колхида“. Временната организация на движението е обозначена с необходимите указателни табели и пътни знаци.

Проектът за южния обходен колектор е на стойност 135 милиона лева. Изпълнението му трябва да подобри съществуващите системи за управление на питейните и отпадъчните води на централната, западната и южната част на Пловдив и част от Родопската яка.

Цялото трасе на колектора е 12 километра като тръгва от бул. „Пещерско шосе“, през „Царевец“ и „Модър“, оттам под бул. „Александър Стамболийски“, през „Нестор Абаджиев“ в район „Тракия“ и се зауства в пречиствателната станция на Ягодовско шосе. На места тръбата ще стига до 3.5 метра вътрешен диаметър.

Строителството ще започне от улиците „Царевец“ и „Модър“, ще продължи по бул. „Ал. Стамболийски“, като ще бъде разделено поетапно. Крайният срок на изграждането на Южния обходен колектор е март, 2024 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив