в Пловдив / Транспорт / Затварят за движение участък от ул. „Модър“ до март 2023 г.

Затварят за движение участък от ул. „Модър“ до март 2023 г.

От утре, 10 ноември (четвъртък), до 23 март 2023 година  се спира движението по ул. „Модър“ – в участъка от „Коматевско шосе“ до ул. „Колхида“. Причината е изграждането на южния […]

От утре, 10 ноември (четвъртък), до 23 март 2023 година  се спира движението по ул. „Модър“ – в участъка от „Коматевско шосе“ до ул. „Колхида“.

Причината е изграждането на южния обходен колектор по проект на ВиК – Пловдив, съобщиха от администрацията.

Пътната връзка до Транспортна болница и зоната около нея ще се осъществява по ул. „Карлъка“ и ул. „Колхида“. Временната организация на движението е обозначена с необходимите указателни табели и пътни знаци.

Проектът за южния обходен колектор е на стойност 135 милиона лева. Изпълнението му трябва да подобри съществуващите системи за управление на питейните и отпадъчните води на централната, западната и южната част на Пловдив и част от Родопската яка.

Цялото трасе на колектора е 12 километра като тръгва от бул. „Пещерско шосе“, през „Царевец“ и „Модър“, оттам под бул. „Александър Стамболийски“, през „Нестор Абаджиев“ в район „Тракия“ и се зауства в пречиствателната станция на Ягодовско шосе. На места тръбата ще стига до 3.5 метра вътрешен диаметър.

Строителството ще започне от улиците „Царевец“ и „Модър“, ще продължи по бул. „Ал. Стамболийски“, като ще бъде разделено поетапно. Крайният срок на изграждането на Южния обходен колектор е март, 2024 година.

Източник: Darik.bg
Send this to a friend