Започва проверка за незаконна сеч в община Карлово

Близо седмица след голямото наводнение в района на Карлово трябва да започне проверка за незаконна сеч, предаде БГНЕС. Представители на управлението, прокурори и местни жители ще инспектират горите в този район, за да се установи дали има допуснати нарушения и дали тези дейности са сред причините за бедствието в Подбалкана. По-рано земеделският министър Явор Гечев и служебният премиер Гълъб Донев коментираха първоначалните данни, че в района не е имало незаконна сеч. Жителите на пострадалите села твърдят обратното. Десетки доброволци и военни и днес разчистват тонове наноси в пострадалите от наводнението карловски села. Общо 348 са пострадалите къщи, информира кметът на Карлово Емил Кабаиванов. От Министерството на отбраната увериха, че ще предоставят фургони, в които временно да бъдат настанени хората,останали без жилища . Заради прекъснати водопроводи положението остава тежко в селата Слатина, Богдан и Каравелово. Очаква се да бъдат изградени временни водопроводи.Работи се и по възстановяване на електрозахранването. Все още водата в района на бедствието е негодна за пиене и готвене. Препоръката е да се използва само бутилирана. От Регионалната здравна инспекция в Пловдив призоваха всички хора, които са в засегнатите райони, да използват маски и ръкавици при разчистването на къщите и дворовете.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Наводнение в Карлово - Богдан - Каравелово - Слатина
Снимка: Фейсбук / Miroslava Kraeva

Близо седмица след голямото наводнение в района на Карлово трябва да започне проверка за незаконна сеч, предаде БГНЕС.

Представители на управлението, прокурори и местни жители ще инспектират горите в този район, за да се установи дали има допуснати нарушения и дали тези дейности са сред причините за бедствието в Подбалкана.

По-рано земеделският министър Явор Гечев и служебният премиер Гълъб Донев коментираха първоначалните данни, че в района не е имало незаконна сеч.

Жителите на пострадалите села твърдят обратното.

Десетки доброволци и военни и днес разчистват тонове наноси в пострадалите от наводнението карловски села.

Общо 348 са пострадалите къщи, информира кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

От Министерството на отбраната увериха, че ще предоставят фургони, в които временно да бъдат настанени хората,останали без жилища .

Заради прекъснати водопроводи положението остава тежко в селата Слатина, Богдан и Каравелово.

Очаква се да бъдат изградени временни водопроводи.Работи се и по възстановяване на електрозахранването. Все още водата в района на бедствието е негодна за пиене и готвене. Препоръката е да се използва само бутилирана.

От Регионалната здравна инспекция в Пловдив призоваха всички хора, които са в засегнатите райони, да използват маски и ръкавици при разчистването на къщите и дворовете.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини