Започва масовата есенна дезинсекция на тревните площи в Пловдив

В началото на септември в Пловдив започва масовата есенна дезинсекция на тревни площи, публична общинска собственост срещу акари /дезакаризация/. При благоприятни метеорологични условия екипите на общинското предприятие „Дезинфекционна станция” ще работят на територията на шестте административни района по следния график: 1-2 септември  – дезакаризация на обособените площадки за свободно разхождане на домашни кучета; 5 септември  – района около пл. „Съединение“ и гробищните паркове; 7 септември  – гробищните паркове; 8 – 9 септември  – дворове на училища на територията на Пловдив; 10 септември – дворовете на детски градини на територията на райони „Централен“, „Източен“ и „Западен“; 12 – 14 септември  – тревни площи на територията на район „Централен“; 15 – 16 септември  – тревни площи на територията на район „Източен“; 17 септември  – дворовете на детски градини на територията на районите „Тракия“, „Северен“ и „Южен“; 19 – 21 септември  – тревни площи на територията на район „Тракия“; 23 и 26 септември  – тревни площи на територията на район „Южен“; 27 – 28 септември  – тревни площи на територията на район „Северен“; 3 – 5 октомври – тревни площи на територията на район „Западен“. Едновременно с дезакаризацията, при необходимост, ще се извършват дейности по растителна защита по декоративната растителност на територията на […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Кърлежи - дезинсекция
Снимка: Pixabay

В началото на септември в Пловдив започва масовата есенна дезинсекция на тревни площи, публична общинска собственост срещу акари /дезакаризация/.

При благоприятни метеорологични условия екипите на общинското предприятие „Дезинфекционна станция” ще работят на територията на шестте административни района по следния график:

 • 1-2 септември  – дезакаризация на обособените площадки за свободно разхождане на домашни кучета;
 • 5 септември  – района около пл. „Съединение“ и гробищните паркове;
 • 7 септември  – гробищните паркове;
 • 8 – 9 септември  – дворове на училища на територията на Пловдив;
 • 10 септември – дворовете на детски градини на територията на райони „Централен“, „Източен“ и „Западен“;
 • 12 – 14 септември  – тревни площи на територията на район „Централен“;
 • 15 – 16 септември  – тревни площи на територията на район „Източен“;
 • 17 септември  – дворовете на детски градини на територията на районите „Тракия“, „Северен“ и „Южен“;
 • 19 – 21 септември  – тревни площи на територията на район „Тракия“;
 • 23 и 26 септември  – тревни площи на територията на район „Южен“;
 • 27 – 28 септември  – тревни площи на територията на район „Северен“;
 • 3 – 5 октомври – тревни площи на територията на район „Западен“.

Едновременно с дезакаризацията, при необходимост, ще се извършват дейности по растителна защита по декоративната растителност на територията на шестте района, както и дезинсекция срещу комари.

При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време), дейностите ще продължат в следващ работен ден с подходящи за обработките условия.

За обработките ще се използват биоцидни препарати, разрешени за употреба от МЗ, в съответната препоръчителна доза и концентрация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини