Започва изграждането на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги”

Започва изграждането на новия диагностично-лечебен корпус на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги” – Пловдив.  Сградата, която ще се намира на Пещерско шосе, ще бъде с разгъната застроена площ от почти 17 700 кв.м. Тя ще е на със седем етажа със сутерен и ще се свързва с топла връзка към Хирургическия корпус. В нея ще бъдат разкрити общо 115 болнични легла. Пребазирането на Клиниката по педиатрия от старата в новата сграда и осигуряването на подходящи условия е от изключително значение за децата от цяла Южна България. Тя е единствена в региона по капацитет на специалистите и медицинските дейности. Всяка година в клиниката се хоспитализират над 5500 малки пациенти с остри състояния при заболявания на вътрешните органи, в т.ч. с  кардиологични, неврологични, онкохематологични и други. През Спешното детско отделение годишно преминават приблизително 28 000 деца. Договорът за строителство е с максимална продължителност до 36 месеца, но се очаква строителните дейности да приключат по-рано. Първата копка ще направи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги”

Започва изграждането на новия диагностично-лечебен корпус на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги” – Пловдив.  Сградата, която ще се намира на Пещерско шосе, ще бъде с разгъната застроена площ от почти 17 700 кв.м. Тя ще е на със седем етажа със сутерен и ще се свързва с топла връзка към Хирургическия корпус. В нея ще бъдат разкрити общо 115 болнични легла.

Пребазирането на Клиниката по педиатрия от старата в новата сграда и осигуряването на подходящи условия е от изключително значение за децата от цяла Южна България. Тя е единствена в региона по капацитет на специалистите и медицинските дейности. Всяка година в клиниката се хоспитализират над 5500 малки пациенти с остри състояния при заболявания на вътрешните органи, в т.ч. с  кардиологични, неврологични, онкохематологични и други. През Спешното детско отделение годишно преминават приблизително 28 000 деца.

Договорът за строителство е с максимална продължителност до 36 месеца, но се очаква строителните дейности да приключат по-рано. Първата копка ще направи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини