Избори 2024

Водещи новини

Започва изграждането на алеи и голяма детска площадка в парк „Кан Крум“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Костадин Димитров - парк Кан Крум - Тракия
Снимка: Дарик

Започва изграждането на алеи и голяма детска площадка в парк „Кан Крум”, съобщи кметът на „Тракия” Костадин Димитров. Това е нов етап от изграждането на парка и е част от цялостната концепция за развитие на зеленото пространство.

„Детската площадка ще е уникална и ще разполага с най-голямата въжена линия, ще е подобна на тази до парк „Лаута”, заяви Костадин Димитров. Той уточни, че заради липса на цялостно финансиране от Община Пловдив, паркът се изгражда стъпка по стъпка.

Вече има поливна система за поддържане на растителността, тъй като през годините залесяването в пространството не е спирало. Само за миналата година са засадени близо 300 дървета – липа, чинар, явор, ясен, ела, магнолия, церцис, мъждрян.

„Всички те са дарени и залесени от организации, фирми и граждани. Благодаря за това на д-р Жанет Думанова и д-р Константин Думанов, медицински център „Етика” и приятели, на Лайънс клуб Евридика, Уайкики, Зонта клуб и на всички приятели, които ни подкрепят и заедно полагаме да живеем в един по-красив, по-зелен и уютен район”, каза още кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив