Избори 2024

Водещи новини

Започва Есенният салон на изкуствата Пловдив – най-големия културен формат в града

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Есенен салон на изкуствата - Пловдив
Снимка: Община Пловдив

Есенният салон на изкуствата Пловдив 2022 е най-големия културен формат в града, който обединява в себе си фестивали и отделни събития от всички жанрове – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и много други. Организира се от община Пловдив и партньори – културни институти, творчески гилдии, културни оператори.

Традиционно, официалното откриване е винаги на 1 септември. През настоящата 2022 година  е неговото 18-то издание!

Тази година откриването на Есенния салон на изкуствата Пловдив 2022 г. се реализира под мотото „Калейдоскоп от емоции“ и негов своеобразен домакин е Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в партньорство с Отдел Култура на Община Пловдив, Консорциум „Изкуство и образование“, Държавна Опера Пловдив и Държавен куклeн театър Пловдив. Събитието се финансира от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022.

Официалното откриване на Есенния салон на изкуствата обединява 5 различни локации в активния център, всяка от които ще домакинства няколко различни по жанр и стил изпълнения. И за да е дълга и приветлива вечерта, посветена на изкуствата, събитията ще се повтарят през определен интервал от време. Така публики и изпълнители ще могат да се движат свободно и да избират мигове и творчески послания – своеобразен калейдоскоп от емоции. Достъпът до събитието е свободен!

Отново на 1 септември, в 18:00 часа в Балабанова къща ще се състои официалното откриване на Националните есенни изложби, част от Есенния салон на изкуствата. Те също традиционно започват винаги на 1 септември и продължават до края на месеца в изложбените пространства на Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Къща Мексиканско изкуство в Старинен Пловдив. Тазгодишните изложби са под надслова „Споделено пространство“.  Организатори са Община Пловдив, ОИ Старинен Пловдив и фондация Култура и съвременност, куратор е проф. д-р Галина Лардева. Достъпът до събитието е свободен!

Това са само два акцента от първия ден на програмата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив