Заловиха 19-годишен младеж, откраднал 7000 лв. от възрастен пловдивчанин

След близо три месеца усилена работа криминалисти на Второ РУ разкриха извършител на дръзко посегателство. В края на август в районното управление започнало разследване по сигнал за задигната значителна парична сума от дома на възрастен пловдивчанин. Според предварителната информация, непознат младеж подлъгал пенсионера да слязат заедно до избеното му помещение, заключил го и се върнал в апартамента. Там необезпокояван намерил спестяванията на дядото – около 7000 лева, взел ги и си тръгнал. В хода на работата по образуваното досъдебно производство са проведени множество оперативни и издирвателни действия. Установена е самоличността на извършителя – на 19 години, криминално проявен, и в петък последвал арестът му. С постановление на наблюдаващ случая прокурор от Районна прокуратура – Пловдив младежът е привлечен като обвиняем.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР - задържан - пари
Снимка: МВР

След близо три месеца усилена работа криминалисти на Второ РУ разкриха извършител на дръзко посегателство.

В края на август в районното управление започнало разследване по сигнал за задигната значителна парична сума от дома на възрастен пловдивчанин.

Според предварителната информация, непознат младеж подлъгал пенсионера да слязат заедно до избеното му помещение, заключил го и се върнал в апартамента. Там необезпокояван намерил спестяванията на дядото – около 7000 лева, взел ги и си тръгнал.

В хода на работата по образуваното досъдебно производство са проведени множество оперативни и издирвателни действия. Установена е самоличността на извършителя – на 19 години, криминално проявен, и в петък последвал арестът му.

С постановление на наблюдаващ случая прокурор от Районна прокуратура – Пловдив младежът е привлечен като обвиняем.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни