Задържаха мъж за 2 домови кражби

Мъж бе заловен в момент на кражба вчера в Пловдив. Около 3.30 ч. в Шесто РУ постъпило обаждане, че в пункт за скрап в квартал „Столипиново“ е осъществено противозаконно влизане.  Веднага натам бил насочен един от дежурните автопатрули и на място униформените задържали техен 45-годишен познайник. Оказало се, че със стълба мъжът преминал през оградата на обекта и се подготвял да изнесе от там различни метални отпадъци. Срещу извършителя е образувано бързо производство. На още две домови кражби е автор 36-годишният пловдивчанин, задържан при разследване по досъдебно производство на Трето РУ. Както съобщихме вчера, той попадна в полицейския арест за отнет телевизор от незаключено жилище на бул. „Васил Априлов“ в края на миналия месец. В хода на съвместната работа със служители от Второ РУ допълнително са събрани доказателства, че през ноември криминално проявеният и осъждан мъж влязъл по идентичен начин в други два апартамента – на територията на район „Северен“ и край парк „Цар Симеонова градина“. От тях успял да задигне телевизор, два мобилни телефона и различни вещи. С постановление на наблюдаващ районен прокурор извършителят е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за срок до 72 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, белезници, арест, задържан

Мъж бе заловен в момент на кражба вчера в Пловдив. Около 3.30 ч. в Шесто РУ постъпило обаждане, че в пункт за скрап в квартал „Столипиново“ е осъществено противозаконно влизане.  Веднага натам бил насочен един от дежурните автопатрули и на място униформените задържали техен 45-годишен познайник. Оказало се, че със стълба мъжът преминал през оградата на обекта и се подготвял да изнесе от там различни метални отпадъци. Срещу извършителя е образувано бързо производство.

На още две домови кражби е автор 36-годишният пловдивчанин, задържан при разследване по досъдебно производство на Трето РУ. Както съобщихме вчера, той попадна в полицейския арест за отнет телевизор от незаключено жилище на бул. „Васил Априлов“ в края на миналия месец. В хода на съвместната работа със служители от Второ РУ допълнително са събрани доказателства, че през ноември криминално проявеният и осъждан мъж влязъл по идентичен начин в други два апартамента – на територията на район „Северен“ и край парк „Цар Симеонова градина“. От тях успял да задигне телевизор, два мобилни телефона и различни вещи. С постановление на наблюдаващ районен прокурор извършителят е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за срок до 72 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив