Задържаха мъж и жена, превозвали 23-ма мигранти с линейка

Мъжът и жената, превозвали 23-ма мигранти с линейка, вече са с обвинения, съобщиха от прокуратурата. Двамата бяха задържани в района на пловдивското село Труд след гонка на АМ Тракия. Полицейските служители подали сигнал за спиране на линейката в землището на Войводиново. Шофьорът не се подчинил и продължил към Труд, където спрял автомобила в централната част и заедно с жената се опитали да избягат, но са били спрени до кметството. Мигрантите се качили в линейката в района на Стара Загора. Те трябвало да стигнат до София, а след това до Сърбия. Влезли са от Турция в България през т.н. „зелена“ граница. Мъжът и жената са задържани за срок до 72 часа. Афганистанските граждани са били разпитани като свидетели и впоследствие настанени в миграционния център в Любимец. Те са в добро здравословно състояние. Действията по разследването продължават.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР - полицай

Мъжът и жената, превозвали 23-ма мигранти с линейка, вече са с обвинения, съобщиха от прокуратурата. Двамата бяха задържани в района на пловдивското село Труд след гонка на АМ Тракия. Полицейските служители подали сигнал за спиране на линейката в землището на Войводиново. Шофьорът не се подчинил и продължил към Труд, където спрял автомобила в централната част и заедно с жената се опитали да избягат, но са били спрени до кметството. Мигрантите се качили в линейката в района на Стара Загора. Те трябвало да стигнат до София, а след това до Сърбия. Влезли са от Турция в България през т.н. „зелена“ граница.

Мъжът и жената са задържани за срок до 72 часа. Афганистанските граждани са били разпитани като свидетели и впоследствие настанени в миграционния център в Любимец. Те са в добро здравословно състояние.

Действията по разследването продължават.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни