Задържаха мъж и жена, нападнали частен охранител на болница в Пловдив

Мъж и жена, влезли в саморазправа с длъжностно лице от лечебно заведение, са били задържани в полицията в Пловдив. Вчера патрул на Второ РУ се отзовал на сигнал от тел. 112, че двама посетители нападнали охранител на болница на бул. „Пещерско шосе“. На място била установена самоличността на извършителите – 38-годишен пловдивчанин и сестра му, на 28 години. По предварителни данни те пристигнали заедно с други техни роднини като придружители на приет по спешност пациент и отказали да изпълнят изискванията за пропускателния режим в сградата. В агресията си двамата нанесли удари на частния охранител на входа, увредили униформата му и ползвания служебен ръчен металдетектор. С полицейска заповед са задържани, срещу тях е образувано бързо производство по чл. 325, ал. 2 от НК.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция, арест

Мъж и жена, влезли в саморазправа с длъжностно лице от лечебно заведение, са били задържани в полицията в Пловдив.

Вчера патрул на Второ РУ се отзовал на сигнал от тел. 112, че двама посетители нападнали охранител на болница на бул. „Пещерско шосе“. На място била установена самоличността на извършителите – 38-годишен пловдивчанин и сестра му, на 28 години.

По предварителни данни те пристигнали заедно с други техни роднини като придружители на приет по спешност пациент и отказали да изпълнят изискванията за пропускателния режим в сградата. В агресията си двамата нанесли удари на частния охранител на входа, увредили униформата му и ползвания служебен ръчен металдетектор.

С полицейска заповед са задържани, срещу тях е образувано бързо производство по чл. 325, ал. 2 от НК.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини