Задържаха двама извършители на кражби в пловдивския район Източен

Криминалисти на Шесто РУ установиха и задържаха двама извършители на кражби на територията на пловдивския район „Източен“. В дирите на единия от мъжете, на 35 години, разследващите влезли при работа по „горещи следи“ вчера, след като жител на квартал „Столипиново“ се оплакал, че през нощта от къщата му са задигнати пари, златни накити и мобилен телефон. В резултат на активни полицейски действия е арестуван и 21-годишен, за когото са събрани доказателства, че е автор на две поредни кражби. В единия от случаите младежът изнесъл противозаконно 14 килограма мед и 25 килограма месинг от пункт за изкупуване на черни и цветни метали, а в другия – отнел три тротинетки и три детски велосипеди от входа на жилищен блок. И двамата са с криминалистични регистрации и осъждани. Откраднатите от тях вещи са намерени и иззети, а работата по документиране на досъдебните производства продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция

Криминалисти на Шесто РУ установиха и задържаха двама извършители на кражби на територията на пловдивския район „Източен“.

В дирите на единия от мъжете, на 35 години, разследващите влезли при работа по „горещи следи“ вчера, след като жител на квартал „Столипиново“ се оплакал, че през нощта от къщата му са задигнати пари, златни накити и мобилен телефон.

В резултат на активни полицейски действия е арестуван и 21-годишен, за когото са събрани доказателства, че е автор на две поредни кражби. В единия от случаите младежът изнесъл противозаконно 14 килограма мед и 25 килограма месинг от пункт за изкупуване на черни и цветни метали, а в другия – отнел три тротинетки и три детски велосипеди от входа на жилищен блок.

И двамата са с криминалистични регистрации и осъждани. Откраднатите от тях вещи са намерени и иззети, а работата по документиране на досъдебните производства продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини