Задържаха четирима, двама от които полицаи, за участие в ОПГ за изнудвания в Пловдив

Окръжната прокуратура в Пловдив обвини и задържа четирима мъже за участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с идеята за печалба и извършване на изнудвания и принуда на граждани, както в страната, така и зад граница. Двама от задържаните са полицаи в града, съобщиха от държавното обвинение и БТА. Ръководителят на престъпната група, на 49 години, е обвинен в извършване на изнудвания и принуда между септември и ноември 2023 г. в Пловдив и Димитровград. За тези деяния му предстои наказание от 5 до 15 г. лишаване от свобода, глоба и конфискация на имущество. Другите двама участници от групата, които са служители на МВР в Пловдив, също са обвинени за изнудвания и принуда. Четвъртият участник от организираната група, също служител на МВР в Пловдив, е обвинен само за изнудвания. Според делото, обвинените са принудили двама граждани да им предоставят 35 000 лева чрез заплаха и насилие. Те също така наложили на член на фенската група на местния футболен отбор да не изразява своето мнение за политиката на клуба, като го заплашили и принудили със сила. След провеждане на необходимите процедури, се очаква да бъдат повдигнати нови обвинения за незаконно притежаване на оръжие и незаконно използване на полицейски знаци. Четиримата обвиняеми са […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
ОДМВР Пловдив - полиция

Окръжната прокуратура в Пловдив обвини и задържа четирима мъже за участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с идеята за печалба и извършване на изнудвания и принуда на граждани, както в страната, така и зад граница. Двама от задържаните са полицаи в града, съобщиха от държавното обвинение и БТА.

Ръководителят на престъпната група, на 49 години, е обвинен в извършване на изнудвания и принуда между септември и ноември 2023 г. в Пловдив и Димитровград. За тези деяния му предстои наказание от 5 до 15 г. лишаване от свобода, глоба и конфискация на имущество.

Другите двама участници от групата, които са служители на МВР в Пловдив, също са обвинени за изнудвания и принуда. Четвъртият участник от организираната група, също служител на МВР в Пловдив, е обвинен само за изнудвания.

Според делото, обвинените са принудили двама граждани да им предоставят 35 000 лева чрез заплаха и насилие. Те също така наложили на член на фенската група на местния футболен отбор да не изразява своето мнение за политиката на клуба, като го заплашили и принудили със сила.

След провеждане на необходимите процедури, се очаква да бъдат повдигнати нови обвинения за незаконно притежаване на оръжие и незаконно използване на полицейски знаци.

Четиримата обвиняеми са задържани за до 72 часа по решение на окръжната прокуратура в Пловдив, като утре ще бъде подадена молба за задържане под стража пред окръжния съд в Пловдив, според преценката на следващия прокурор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини