Задържаха 38-годишна жена, нападнала шофьор на автобус от градския транспорт

Двама извършители на престъпления на територията на пловдивския квартал „Тракия“ са задържани вчера от служители на Пето РУ. Около 14 ч. последвала незабавна намеса на униформените, след като пътници в автобус от градския транспорт сигнализирали, че жена се държи агресивно към шофьора. Според предварителната информация, тя била във видимо неадекватно състояние и още с качването си в автобуса започнала да обижда шофьора, а по време на движение го нападнала и физически. Установена е самоличността  на арестуваната – на 38 години, известна на полицията за престъпления с  наркотични вещества. За грубата хулиганска проява срещу нея е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал.1 от НК. Същия ден в районното управление бил отведен и 36-годишен криминално проявен и осъждан пловдивчанин. В дирите му разследващите влезли след кратко издирване като заподозрян за две поредни кражби. Според събраните доказателства, в събота мъжът задигнал 4 стека цигари от хранителен магазин, а два дни по-късно отнел мобилен телефон и около 600 лева от раница, оставена за кратко без наблюдение в търговски център. Работата по документиране на случаите продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, белезници, арест, задържан, арестуван, кражба

Двама извършители на престъпления на територията на пловдивския квартал „Тракия“ са задържани вчера от служители на Пето РУ.

Около 14 ч. последвала незабавна намеса на униформените, след като пътници в автобус от градския транспорт сигнализирали, че жена се държи агресивно към шофьора. Според предварителната информация, тя била във видимо неадекватно състояние и още с качването си в автобуса започнала да обижда шофьора, а по време на движение го нападнала и физически. Установена е самоличността  на арестуваната – на 38 години, известна на полицията за престъпления с  наркотични вещества. За грубата хулиганска проява срещу нея е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал.1 от НК.

Същия ден в районното управление бил отведен и 36-годишен криминално проявен и осъждан пловдивчанин. В дирите му разследващите влезли след кратко издирване като заподозрян за две поредни кражби. Според събраните доказателства, в събота мъжът задигнал 4 стека цигари от хранителен магазин, а два дни по-късно отнел мобилен телефон и около 600 лева от раница, оставена за кратко без наблюдение в търговски център.

Работата по документиране на случаите продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини