Избори 2024

Водещи новини

Задържаха 38-годишна жена, нападнала шофьор на автобус от градския транспорт

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР, белезници, арест, задържан, арестуван, кражба

Двама извършители на престъпления на територията на пловдивския квартал „Тракия“ са задържани вчера от служители на Пето РУ.

Около 14 ч. последвала незабавна намеса на униформените, след като пътници в автобус от градския транспорт сигнализирали, че жена се държи агресивно към шофьора. Според предварителната информация, тя била във видимо неадекватно състояние и още с качването си в автобуса започнала да обижда шофьора, а по време на движение го нападнала и физически. Установена е самоличността  на арестуваната – на 38 години, известна на полицията за престъпления с  наркотични вещества. За грубата хулиганска проява срещу нея е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал.1 от НК.

Същия ден в районното управление бил отведен и 36-годишен криминално проявен и осъждан пловдивчанин. В дирите му разследващите влезли след кратко издирване като заподозрян за две поредни кражби. Според събраните доказателства, в събота мъжът задигнал 4 стека цигари от хранителен магазин, а два дни по-късно отнел мобилен телефон и около 600 лева от раница, оставена за кратко без наблюдение в търговски център.

Работата по документиране на случаите продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив