Избори 2024

Водещи новини

Проверяват шофьор от градския транспорт за множество нарушения

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Градски транспорт - автобус - линия 21

Шофьор от градския транспорт в Пловдив е бил подложен на пълна проверка със съдействието на Трето районно управление на МВР, включително са му взети проби за алкохол и наркотици. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

„На фона на всички сигнали, които  ежедневно получаваме, случаят с този шофьор е безпрецедентен. Затова се обърнахме за  съдействие и към полицията“, коментира директорът Георги Стоилов.

Множеството проверки през последните месеци потвърждават многобройните оплаквания от граждани срещу шофьора на автобус РВ0690РТ по линия №21, обслужващ периодично и курсове по линия №17. Водачът на превозното средство системно не изпълнява задълженията си – не спазва разписанията, пропуска спирки,  ползва нерегламентирано почивки  и нарушава регламентираното си работно време, позволява си да принуждава пътници да напускат автобуса без основание, като при това ги нагрубява словесно и проявява физическа агресия. Един от последните такива случаи, за който са подадени сигнали и на тел. 112, е от неделя вечерта, когато същият водач е принудил пътниците да напуснат превозното средство преди крайната му спирка и ги е оставил в дъжда.

„Неизпълнените курсове не се заплащат, налагаме санкции, но това не може да компенсира причиненото неудобство на пътниците, които разчитат на градския транспорт“, категоричен е Стоилов.

По думите му, проблемът е поставян пред фирмата превозвач „Автотранс  2000“, която обслужва автобусни линии №21 и 17. Шофьорът е предупреждаван да спазва трудовите си задължения.

„Ако и след последната проверка и предупреждение няма резултат, ще настояваме работодателят му  да го санкционира по съответния нормативен ред и да предложи друго лице, което да изпълнява обслужването на линии №21 и 17“, заяви директорът на „Организация и контрол на транспорта“.

Георги Стоилов напомни, че за нередности в градския транспорт гражданите могат да сигнализират на телефон 032/622 550.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив