Задържаха 21-годишен младеж за палеж за къща в Пловдив

Млад пловдивчанин бе задържан в полицията за палеж. Към 2.40 ч. вчера на тел. 112 било съобщено, че гори необитаема къща на ул. „Панагюрище“ в областния град. Незабавно натам са насочени екипи на пожарната и Трето РУ. Огънят е потушен, а след бързите оперативни и издирвателни действия е установен и предизвикалият го 21-годишен младеж. Той е с криминалистични регистрации и известен със скитнически начин на живот. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 331, ал. 1 от НК. Отведен е за едно денонощие в полицейския арест. Заедно с него обаче там попаднали и други двама младежи – на 18 и 21 години, които проявили неуважение към отзовалите се на сигнала пожарникари и с неприемливото си поведение затруднили работата им. За хулиганската проява срещу извършителите е образувано досъдебно производство. Предстои събраните материали да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, белезници, арест, задържан

Млад пловдивчанин бе задържан в полицията за палеж. Към 2.40 ч. вчера на тел. 112 било съобщено, че гори необитаема къща на ул. „Панагюрище“ в областния град. Незабавно натам са насочени екипи на пожарната и Трето РУ. Огънят е потушен, а след бързите оперативни и издирвателни действия е установен и предизвикалият го 21-годишен младеж. Той е с криминалистични регистрации и известен със скитнически начин на живот. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 331, ал. 1 от НК.

Отведен е за едно денонощие в полицейския арест. Заедно с него обаче там попаднали и други двама младежи – на 18 и 21 години, които проявили неуважение към отзовалите се на сигнала пожарникари и с неприемливото си поведение затруднили работата им.

За хулиганската проява срещу извършителите е образувано досъдебно производство. Предстои събраните материали да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини