Избори 2024

Водещи новини

За три дни са засечени 4 без книжка, 6 дрогирани и 9 пияни шофьори в областта

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР - полиция
Снимка: МВР

Полицейски производства и проверки са започнати срещу двадесет и двама нарушители, засечени за три дни на територията на областта.

Задържани са деветима пияни водачи и шестима дрогирани. Установени са и четирима без книжка. С алкохол в кръвта до 1,2 промила били хванати шофьори в селата Стрелци и Бенковски и на две места в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Над тази стойност дрегерът отчел при други петима, проверени в жк „Тракия“, на бул. „Македония“, бул. „Източен“ и ул. „Васил Левски“ в областния град и в село Браниполе.

Под въздействие на канабис или амфетамин зад воланите били мъже, спрени в Асеновград, Хисаря, Белозем, Йоаким Груево и Царимир. В подобно неадекватно състояние колата си управлявал и пловдивчанин в район „Северен“.

В село Виница първомайски полицаи хванали мъж да управлява мотопед без книжка, а при обиск от него е иззета цигара със съдържание на синтетичен канабиноид. С мотопед без регистрационни табели в Царацово бил засечен друг неправоспособен – тийнейджър на 17 години. В Перущица и Долна махала с без книжка за правоуправление след наложено административно наказание били и водачи на мотори, единият от които нерегистриран по надлежния ред. В Труд униформените засекли два автомобила с прекратена регистрация, а в Церетелево кола била с табели на друго МПС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив