За поредна години деца и ученици се включиха в отбелязването на Световния ден на водата

За поредна години десетки деца и ученици се включиха в отбелязването на Световния ден на водата. Традиционно Община Пловдив организира редица инициативи в партньорство с детски градини и училища. Събитията започнаха с посещение на заместник-кмета по екология и здравеопазване Иван Стоянов в детските градини „Чайка“ и „Албена“, където беше проведен открит урок на тема „Вода за мир“, каквото е мотото на тазгодишното издание. Иван Стоянов поздрави децата от името на кмета Костадин Димитров и им припомни, че трябва да се грижим за водата и природата. Веднага след това заедно те засадиха туи и японски клен в двора на детска градина „Чайка“. На Гребния канал представители от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ направиха химичен анализ на качеството на водата заедно с ученици от Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“ и СУ „Константин Величков“. Екипът на лабораторния изпитвателен комплекс към ВиК – Пловдив също демонстрира на децата от детските градини как могат да изследват качеството на водата и разказа за различните ѝ състояния. Ден на отворените врати се състоя в Пречиствателна станция, където беше изнесена лекция за пречистването на отпадъчните води. Сред учениците беше популяризиран и иновативният проект на СУ“ Симон Боливар“ „Пести вода – спаси бъдещето“, който приобщава училището към световната кауза за […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
За поредна години деца и ученици се включиха в отбелязването на Световния ден на водата

За поредна години десетки деца и ученици се включиха в отбелязването на Световния ден на водата. Традиционно Община Пловдив организира редица инициативи в партньорство с детски градини и училища.

Събитията започнаха с посещение на заместник-кмета по екология и здравеопазване Иван Стоянов в детските градини „Чайка“ и „Албена“, където беше проведен открит урок на тема „Вода за мир“, каквото е мотото на тазгодишното издание. Иван Стоянов поздрави децата от името на кмета Костадин Димитров и им припомни, че трябва да се грижим за водата и природата. Веднага след това заедно те засадиха туи и японски клен в двора на детска градина „Чайка“.

На Гребния канал представители от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ направиха химичен анализ на качеството на водата заедно с ученици от Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“ и СУ „Константин Величков“. Екипът на лабораторния изпитвателен комплекс към ВиК – Пловдив също демонстрира на децата от детските градини как могат да изследват качеството на водата и разказа за различните ѝ състояния.

Ден на отворените врати се състоя в Пречиствателна станция, където беше изнесена лекция за пречистването на отпадъчните води.

Сред учениците беше популяризиран и иновативният проект на СУ“ Симон Боливар“ „Пести вода – спаси бъдещето“, който приобщава училището към световната кауза за спасяване на водните ресурси, чрез ефективни методи за пестене на вода в учебното заведение и използване на аератори. По думите на директора Анна Йорданова за една година от прилагане на мерките, училището е спестило над 160 000 л. вода, което е от съществено значение.

По повод празника малчуганите от детските градини бяха подготвили богата програма от песни и танци и представиха разнообразни макети на тема „вода“. Всички деца, взели участие в тазгодишното издание на Световния ден на водата, получиха подаръци и грамоти от Община Пловдив и ВиК – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини