Първа копка на новия завод на Schneider Electric за над 100 млн. лв. в Пловдив

Заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Владимир Темелков взе участие в церемония по старта на изграждането на нов високотехнологичен завод на Schneider Electric в Пловдив. Това е втора фабрика на компанията в България, в която ще се асемблират, тестват и опаковат автоматични прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. Инвестицията възлиза на 107 млн. лв. „Като община ние имаме сериозен ангажимент да подпомагаме този тип инвестиции и да предоставяме качествена работна ръка, която да осигурява продукти с висока добавена стойност“, коментира Владимир Темелков. Той сподели важността на връзката между развитието на местния бизнес и професионалната реализация и задържането на младите хора в Пловдив и региона. По думите на директора на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив Мартин Йорданов корпорацията определя България като изключително стратегическа единица. Целта е да бъде създадено високотехнологично индустриално съоръжение от най-съвременен тип, както и да бъдат покрити глобалните вътрешни стандарти на компанията за Advanced Smart Factory, което ще удостовери постигането на много ниски емисии, както и високи нива на енергийна и производствена ефективност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Владимир Темелков участва в първата копка на новия завод на Schneider Electric в Пловдив

Заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Владимир Темелков взе участие в церемония по старта на изграждането на нов високотехнологичен завод на Schneider Electric в Пловдив. Това е втора фабрика на компанията в България, в която ще се асемблират, тестват и опаковат автоматични прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. Инвестицията възлиза на 107 млн. лв.

„Като община ние имаме сериозен ангажимент да подпомагаме този тип инвестиции и да предоставяме качествена работна ръка, която да осигурява продукти с висока добавена стойност“, коментира Владимир Темелков. Той сподели важността на връзката между развитието на местния бизнес и професионалната реализация и задържането на младите хора в Пловдив и региона.

По думите на директора на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив Мартин Йорданов корпорацията определя България като изключително стратегическа единица.

Целта е да бъде създадено високотехнологично индустриално съоръжение от най-съвременен тип, както и да бъдат покрити глобалните вътрешни стандарти на компанията за Advanced Smart Factory, което ще удостовери постигането на много ниски емисии, както и високи нива на енергийна и производствена ефективност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини